1
Maak de tartaarsaus: hak de lente-uitjes, de peterselie, de augurken en de kappertjes fijn. Meng er de yoghurt en de mayonaise onder en breng verder op smaak. Houd apart.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de eieren met peper en zout. Snijd de wortelen in 4 tot dikke staafjes. Rol ze door de bloem, dompel ze in de losgeklopte eieren en haal ze ten slotte door de panko. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de wortelen op, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min. goudbruin in de oven.
3
Haal de tongen door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Bak ze goudbruin in grote braadpannen met de helft van de hete boter. Draai ze na 3 à 4 min. om en voeg de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en bak nog 3 à 4 min.
4
Serveer de zeetongen met de wortelen, de tartaarsaus en citroenpartjes. Geef er eventueel natuuraardappelen of puree bij.
1
Maak de tartaarsaus: hak de lente-uitjes, de peterselie, de augurken en de kappertjes fijn. Meng er de yoghurt en de mayonaise onder en breng verder op smaak. Houd apart.
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de eieren met peper en zout. Snijd de wortelen in 4 tot dikke staafjes. Rol ze door de bloem, dompel ze in de losgeklopte eieren en haal ze ten slotte door de panko. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de wortelen op, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min. goudbruin in de oven.
3
Haal de tongen door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Bak ze goudbruin in grote braadpannen met de helft van de hete boter. Draai ze na 3 à 4 min. om en voeg de rest van de boter toe. Kruid met peper, zout en bak nog 3 à 4 min.
4
Serveer de zeetongen met de wortelen, de tartaarsaus en citroenpartjes. Geef er eventueel natuuraardappelen of puree bij.