1
Snijd de chorizo in blokjes van 0,5 cm. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.
2
Verhit een lepel olijfolie in een soepketel op een matig vuur. Stoof er de blokjes chorizo in. Roer en voeg vervolgens de gesnipperde ui en knoflook toe.
3
Reinig de resterende groenten(selder, wortelen, rapen, prei) en snijd in hele fijne blokjes. Let wel, schil de selder voor je hem fijn snijdt, zodat alle vezels verdwenen zijn. Voeg de groenten bij de chorizo. Bind de laurier en de tijm met wat keukentouw tot een kruidentuiltje en voeg hem bij de groenten.
4
Giet 3 l water en de gevogeltebouillonblokjes op de groenten. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep nog even pruttelen zodat alle groenten garen.
5
Snijd de groene boontjes in kleine stukjes van 0,5 cm breed. Strooi ze in de warme soep, samen met de erwtjes.
6
Ontvel de tomaten (= emonderen). Snijd de tomaten vervolgens in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg bij de soep. Laat de soep nog even doorkoken zodat alle ingrediënten gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
7
Spoel de basilicumblaadjes voorzichtig en snipper fijn. Werk de soep ermee af.
1
Snijd de chorizo in blokjes van 0,5 cm. Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.
2
Verhit een lepel olijfolie in een soepketel op een matig vuur. Stoof er de blokjes chorizo in. Roer en voeg vervolgens de gesnipperde ui en knoflook toe.
3
Reinig de resterende groenten(selder, wortelen, rapen, prei) en snijd in hele fijne blokjes. Let wel, schil de selder voor je hem fijn snijdt, zodat alle vezels verdwenen zijn. Voeg de groenten bij de chorizo. Bind de laurier en de tijm met wat keukentouw tot een kruidentuiltje en voeg hem bij de groenten.
4
Giet 3 l water en de gevogeltebouillonblokjes op de groenten. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat de soep nog even pruttelen zodat alle groenten garen.
5
Snijd de groene boontjes in kleine stukjes van 0,5 cm breed. Strooi ze in de warme soep, samen met de erwtjes.
6
Ontvel de tomaten (= emonderen). Snijd de tomaten vervolgens in 4 en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en voeg bij de soep. Laat de soep nog even doorkoken zodat alle ingrediënten gaar zijn. Verwijder het kruidentuiltje, proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
7
Spoel de basilicumblaadjes voorzichtig en snipper fijn. Werk de soep ermee af.