⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGarnaalkroketten met knolselder en curry
Delhaize logo
  • Garnaalkroketten met knolselder en curry
    C

Garnaalkroketten met knolselder en curry

Garnaalkroketten met knolselder en curryC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 100 g bloem
  • 1 dl room
  • 1 l water
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g boter
  • 3 afgestreken el curry
  • 200 g bloem (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 300 g panko (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 bosje oregano (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 2 eierdooiers
  • 1 knolselder
  • 2 blokjes groentebouillon
  • peper
  • 6 eieren (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 3 grote limoenen (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 frituurbad (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • peper en zout (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 100 g bloem
  • 1 dl room
  • 1 l water
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g boter
  • 3 afgestreken el curry
  • 200 g bloem (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 300 g panko (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 bosje oregano (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 2 eierdooiers
  • 1 knolselder
  • 2 blokjes groentebouillon
  • peper
  • 6 eieren (om te paneren, te frituren en af te werken)

Begin met koken

: 1.15 u. + 20 min. en 6 x 3 min. baktijd (+ 14 u. koeltijd)
1
Laat de gelatineblaadje in koud water weken.
2
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Breng de knolselderblokjes en de bouillonblokjes aan de kook in een kookpot met 1 l water. Laat nog 20 min op een zacht vuurtje sudderen en mix tot een fijne soep.
3
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 7 dl soep bij. Voeg de curry toe en laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
4
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes in de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in de panko. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
5
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak eventueel ook de oregano in de olie. Dien meteen op met limoen.
1
Laat de gelatineblaadje in koud water weken.
2
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Breng de knolselderblokjes en de bouillonblokjes aan de kook in een kookpot met 1 l water. Laat nog 20 min op een zacht vuurtje sudderen en mix tot een fijne soep.
3
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend 7 dl soep bij. Voeg de curry toe en laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
4
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes in de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in de panko. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
5
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak eventueel ook de oregano in de olie. Dien meteen op met limoen.
Nutritionele informatie
C
Energie: 524 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Moederdag,Romantisch diner
Voorgerecht