Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGarnaalkroketten met kruiden in een amandelkorstje
Delhaize logo
  • Garnaalkroketten met kruiden in een amandelkorstje
    D

Garnaalkroketten met kruiden in een amandelkorstje

Garnaalkroketten met kruiden in een amandelkorstjeD
Gemiddeld
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1/2 citroen
  • 100 g bloem
  • 5 dl volle melk
  • 3 dl room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g boter
  • 50 g verse kruiden naar keuze: peterselie, koriander, bieslook ...
  • 1 el 'Aromat®' Knorr
  • 1 tube saffraandraadjes Delhaize
  • peper
  • 6 eieren (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 3 grote citroenen (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 200 g bloem (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 300 g amandelpoeder (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 frituurbad (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 bosje krulpeterselie (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • peper en zout (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 1/2 citroen
  • 100 g bloem
  • 5 dl volle melk
  • 3 dl room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g boter
  • 50 g verse kruiden naar keuze: peterselie, koriander, bieslook ...
  • 1 el 'Aromat®' Knorr
  • 1 tube saffraandraadjes Delhaize
  • peper
  • 6 eieren (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 3 grote citroenen (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 200 g bloem (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 300 g amandelpoeder (om te paneren, te frituren en af te werken)

Begin met koken

: 1 u. + 6 x 3 min. baktijd (+ 14 u. koeltijd)
1
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
2
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng 2 min. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij. Voeg de Aromat® toe, laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes en de saffraan onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen, het citroensap en de fijngehakte kruiden toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
3
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het amandelpoeder. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in de olie. Dien meteen op met citroen.
1
Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
2
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng 2 min. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij. Voeg de Aromat® toe, laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes en de saffraan onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen, het citroensap en de fijngehakte kruiden toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
3
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het amandelpoeder. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in de olie. Dien meteen op met citroen.
Nutritionele informatie
D
Energie: 733 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Kids,Eindejaar
Voorgerecht