Productterugroeping:« verschillende bereide gerechten van het merk Natural Healty Meals »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Tsoureki
    D

Tsoureki

door Jeroen De Pauw
TsourekiD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 5 eieren
  • 3 dl volle melk
  • 1 kg bloem
  • 4 el bloem
  • 2 zakjes (van 7 g) droge gist Dr. Oetker
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 165 g boter
  • rode kleurstof
  • zout
  • 5 eieren
  • 3 dl volle melk
  • 1 kg bloem
  • 4 el bloem
  • 2 zakjes (van 7 g) droge gist Dr. Oetker
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 165 g boter
  • rode kleurstof
  • zout

Begin met koken

: 35 min. + 50 min. kooktijd (+ 2 u 30 min. rusttijd)
1
Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm de melk tot hij lauw is, strooi er de gist bij en meng tot hij volledig opgelost is.
2
Doe de bloem, een groot snufje zout, 250 g suiker, 3 eieren, de melk en de heel lichtjes gesmolten boter in een grote slakom. Meng even en kneed op het werkblad (bestuif dit eerst met bloem) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, doe hem in de slakom, dek (losjes) af met een keukendoek en laat 2 u in de oven rijzen.
3
Breng een steelpan water aan de kook met enkele druppels rode kleurstof. Dompel er 1 ei in en kook het enkele minuten, tot het mooi gekleurd is. Laat afkoelen.
4
Bestuif het werkblad met bloem en kneed er opnieuw het deeg op. Verdeel het in 3, vorm 3 lange deegworsten en vlecht ze tot een lange brioche. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de brioche op en duw er het gekleurde ei aan een uiteinde in. Klop 1 ei met 1 el suiker en smeer er de tsoureki mee in. Laat nog 30 min. in de oven rijzen.
5
Haal de ovenplaat uit de oven en verhoog de temperatuur tot 170°C. Schuif de tsoureki terug in de oven, zodra hij op temperatuur is, en bak ze gedurende 50 min. Laat afkoelen. Snijd in sneetjes en garneer met je lievelingsbeleg: boter, choco, honing ...
1
Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm de melk tot hij lauw is, strooi er de gist bij en meng tot hij volledig opgelost is.
2
Doe de bloem, een groot snufje zout, 250 g suiker, 3 eieren, de melk en de heel lichtjes gesmolten boter in een grote slakom. Meng even en kneed op het werkblad (bestuif dit eerst met bloem) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, doe hem in de slakom, dek (losjes) af met een keukendoek en laat 2 u in de oven rijzen.
3
Breng een steelpan water aan de kook met enkele druppels rode kleurstof. Dompel er 1 ei in en kook het enkele minuten, tot het mooi gekleurd is. Laat afkoelen.
4
Bestuif het werkblad met bloem en kneed er opnieuw het deeg op. Verdeel het in 3, vorm 3 lange deegworsten en vlecht ze tot een lange brioche. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de brioche op en duw er het gekleurde ei aan een uiteinde in. Klop 1 ei met 1 el suiker en smeer er de tsoureki mee in. Laat nog 30 min. in de oven rijzen.
5
Haal de ovenplaat uit de oven en verhoog de temperatuur tot 170°C. Schuif de tsoureki terug in de oven, zodra hij op temperatuur is, en bak ze gedurende 50 min. Laat afkoelen. Snijd in sneetjes en garneer met je lievelingsbeleg: boter, choco, honing ...
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 326 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 53,5 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 326 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 53,5 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 7 g
Vegetarisch
Ontbijt

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
2de tegen -50%
Bio
    2
    05
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    3+1 gratis
    1
    65
    Boter | Mini | Zacht
    Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
    16 x 12,5 gr
    6
    29
    Voedingskleurstoffen | Tuben
    Vahiné Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    -20% voor 3
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Totaal:
    €17,83