1
Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm de melk tot hij lauw is, strooi er de gist bij en meng tot hij volledig opgelost is.
2
Doe de bloem, een groot snufje zout, 250 g suiker, 3 eieren, de melk en de heel lichtjes gesmolten boter in een grote slakom. Meng even en kneed op het werkblad (bestuif dit eerst met bloem) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, doe hem in de slakom, dek (losjes) af met een keukendoek en laat 2 u in de oven rijzen.
3
Breng een steelpan water aan de kook met enkele druppels rode kleurstof. Dompel er 1 ei in en kook het enkele minuten, tot het mooi gekleurd is. Laat afkoelen.
4
Bestuif het werkblad met bloem en kneed er opnieuw het deeg op. Verdeel het in 3, vorm 3 lange deegworsten en vlecht ze tot een lange brioche. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de brioche op en duw er het gekleurde ei aan een uiteinde in. Klop 1 ei met 1 el suiker en smeer er de tsoureki mee in. Laat nog 30 min. in de oven rijzen.
5
Haal de ovenplaat uit de oven en verhoog de temperatuur tot 170°C. Schuif de tsoureki terug in de oven, zodra hij op temperatuur is, en bak ze gedurende 50 min. Laat afkoelen. Snijd in sneetjes en garneer met je lievelingsbeleg: boter, choco, honing ...
1
Verwarm de oven voor op 50°C. Verwarm de melk tot hij lauw is, strooi er de gist bij en meng tot hij volledig opgelost is.
2
Doe de bloem, een groot snufje zout, 250 g suiker, 3 eieren, de melk en de heel lichtjes gesmolten boter in een grote slakom. Meng even en kneed op het werkblad (bestuif dit eerst met bloem) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, doe hem in de slakom, dek (losjes) af met een keukendoek en laat 2 u in de oven rijzen.
3
Breng een steelpan water aan de kook met enkele druppels rode kleurstof. Dompel er 1 ei in en kook het enkele minuten, tot het mooi gekleurd is. Laat afkoelen.
4
Bestuif het werkblad met bloem en kneed er opnieuw het deeg op. Verdeel het in 3, vorm 3 lange deegworsten en vlecht ze tot een lange brioche. Bedek een ovenplaat met bakpapier, leg er de brioche op en duw er het gekleurde ei aan een uiteinde in. Klop 1 ei met 1 el suiker en smeer er de tsoureki mee in. Laat nog 30 min. in de oven rijzen.
5
Haal de ovenplaat uit de oven en verhoog de temperatuur tot 170°C. Schuif de tsoureki terug in de oven, zodra hij op temperatuur is, en bak ze gedurende 50 min. Laat afkoelen. Snijd in sneetjes en garneer met je lievelingsbeleg: boter, choco, honing ...