⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGeglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Geglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen
    C

Geglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalen

door Line Couvreur
Geglaceerde raapkoekjes, citroenroom en grijze garnalenC
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 4 middelgrote rapen
  • 1/2 biocitroen
  • 10 stengels bieslook
  • 12,5 cl room met 35% vetgehalte
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 40 g boter
  • zout
  • peper
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 4 middelgrote rapen
  • 1/2 biocitroen
  • 10 stengels bieslook
  • 12,5 cl room met 35% vetgehalte
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 40 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min.
1
Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in superfijne plakjes en laat ze 5 min. in koud water weken. Laat ze één voor één uitlekken en vorm er 8 rozetjes mee op een grote snijplank.
2
Smelt de boter in 2 grote braadpannen. Bestrooi elke braadpan op 4 plaatsen meteen beetje suiker en parmigiano. Leg er telkens 1 rapenrozet bovenop. Bak de onderkant 3 à 4 min. op een zacht vuurtje goudbruin, draai ze voorzichtig om en bak ze nog 1 à 2 min.
3
Voeg de fijngeraspte zeste van de halve citroen toe in de room. Voeg 1 el citroensap toe, peper en zout. Klop de room lobbig.
4
Leg de rapenrozetjes op de borden, dresseer er een toefje slagroom bovenop, verdeel er de grijze garnalen over en bestrooi met gesnipperde bieslook. Serveer als voorgerecht (2 per pers.) of bij het aperitief.
1
Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in superfijne plakjes en laat ze 5 min. in koud water weken. Laat ze één voor één uitlekken en vorm er 8 rozetjes mee op een grote snijplank.
2
Smelt de boter in 2 grote braadpannen. Bestrooi elke braadpan op 4 plaatsen meteen beetje suiker en parmigiano. Leg er telkens 1 rapenrozet bovenop. Bak de onderkant 3 à 4 min. op een zacht vuurtje goudbruin, draai ze voorzichtig om en bak ze nog 1 à 2 min.
3
Voeg de fijngeraspte zeste van de halve citroen toe in de room. Voeg 1 el citroensap toe, peper en zout. Klop de room lobbig.
4
Leg de rapenrozetjes op de borden, dresseer er een toefje slagroom bovenop, verdeel er de grijze garnalen over en bestrooi met gesnipperde bieslook. Serveer als voorgerecht (2 per pers.) of bij het aperitief.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 128 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 4,9 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 128 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 4,9 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 4,2 g
Frans
Gluten vrij
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
Delhaize Gekooktegrijze garnalen | Noordzee
100 gr
6
29
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€21,08