1
Schil de butternut en snijd hem in kleine blokjes. Hak de uien. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Zet het deksel op de pan, verlaag het vuur tot het minimum en laat 30 min. slinken.
2
Smelt 40 g boter in een steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje, al kloppend, de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Voeg 120 g geraspte parmigiano toe en meng tot de kaas gesmolten is. Haal de pan van het vuur, kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gesnipperde champignons in een braadpan met 50 g boter en de salieblaadjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Overgiet de butternut met 2 dl water en mix schoksgewijs, tot een grove puree. Breng verder op smaak.
5
Verdeel 2 el olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg er 2 lasagnevellen op en bedek ze met 1/3 van de butternutpuree, vervolgens met 1/4 van de bechamelsaus en 1/4 van de champignons. Herhaal dit 2 keer en eindig met 2 lasagnevellen. Overgiet ze met de rest van de bechamelsaus, voeg de rest van de champignons toe en bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano. Schuif 30 min. in de oven. Dien heel warm op.
1
Schil de butternut en snijd hem in kleine blokjes. Hak de uien. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Zet het deksel op de pan, verlaag het vuur tot het minimum en laat 30 min. slinken.
2
Smelt 40 g boter in een steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje, al kloppend, de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Voeg 120 g geraspte parmigiano toe en meng tot de kaas gesmolten is. Haal de pan van het vuur, kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gesnipperde champignons in een braadpan met 50 g boter en de salieblaadjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Overgiet de butternut met 2 dl water en mix schoksgewijs, tot een grove puree. Breng verder op smaak.
5
Verdeel 2 el olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg er 2 lasagnevellen op en bedek ze met 1/3 van de butternutpuree, vervolgens met 1/4 van de bechamelsaus en 1/4 van de champignons. Herhaal dit 2 keer en eindig met 2 lasagnevellen. Overgiet ze met de rest van de bechamelsaus, voeg de rest van de champignons toe en bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano. Schuif 30 min. in de oven. Dien heel warm op.