⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTrio van rode tonijn met atjar
Delhaize logo
  • Trio van rode tonijn met atjar

Trio van rode tonijn met atjar

Trio van rode tonijn met atjar
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • fleur de sel
  • hoi-sinsaus
  • peper
  • 4 peulen
  • 1 kwartje rode paprika
  • 400 g rode tonijnfilets
  • 4 sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 2 kl Xerez-azijn
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • fleur de sel
  • hoi-sinsaus
  • peper
  • 4 peulen
  • 1 kwartje rode paprika
  • 400 g rode tonijnfilets
  • 4 sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 2 kl Xerez-azijn

Begin met koken

1
Snijd de tonijn in 12 kleine medaillons. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Als ze heet is, bak er dan de stukken tonijn in gedurende 30 sec aan elke zijde (de kern moet rauw blijven). Doe er zout en peper op en zet opzij.
2
Was de courgette en snijd ze in fijne stukjes. Verhit een scheut azijn in een bakpan en braad daarin de courgettes aan met zout en peper. Roer regelmatig om en zet opzij wanneer de groente gaar is (maar nog lichtjes beetvast).
3
Doe hetzelfde met de gele paprika die je vooraf ontpit. Blancheer tot slot de tomaten (nadat je er eerst met de punt van een mes bovenaan een kruis in hebt gesneden) gedurende 1 min in kokend water.
4
Houd ze onder koud stromend water en pel ze. Zet de malse kwartjes opzij (verwijder de pitten). Bak ze vervolgens gedurende 30 sec met een kl azijn en zout en peper.
5
Blancheer de bonen en de peulen (houd ze onmiddellijk na het koken onder ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven). Verwarm de hoi-sinsaus in een steelpan.
6
Schik op elk bord drie tonijnmedaillons waarop je de atjar legt. Versier met een boon, een peul en een stuk rode paprika. Omcirkel met hoi-sinsaus en dien onmiddellijk op.
7
Faites chauffer la sauce hoi-sin dans un poêlon. Dressez chaque assiette avec 3 médaillons de thon que vous couvrirez d’un achard (mélange de légumes).
8
Couvrez un médaillon de julienne de courgettes, un autre de poivron jaune et le dernier de tomates émin.cées. Décorez avec un haricot, un mange-tout et un morceau de poivron rouge.
9
Cerclez de sauce hoi-sin et servez immédiatement.
1
Snijd de tonijn in 12 kleine medaillons. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Als ze heet is, bak er dan de stukken tonijn in gedurende 30 sec aan elke zijde (de kern moet rauw blijven). Doe er zout en peper op en zet opzij.
2
Was de courgette en snijd ze in fijne stukjes. Verhit een scheut azijn in een bakpan en braad daarin de courgettes aan met zout en peper. Roer regelmatig om en zet opzij wanneer de groente gaar is (maar nog lichtjes beetvast).
3
Doe hetzelfde met de gele paprika die je vooraf ontpit. Blancheer tot slot de tomaten (nadat je er eerst met de punt van een mes bovenaan een kruis in hebt gesneden) gedurende 1 min in kokend water.
4
Houd ze onder koud stromend water en pel ze. Zet de malse kwartjes opzij (verwijder de pitten). Bak ze vervolgens gedurende 30 sec met een kl azijn en zout en peper.
5
Blancheer de bonen en de peulen (houd ze onmiddellijk na het koken onder ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven). Verwarm de hoi-sinsaus in een steelpan.
6
Schik op elk bord drie tonijnmedaillons waarop je de atjar legt. Versier met een boon, een peul en een stuk rode paprika. Omcirkel met hoi-sinsaus en dien onmiddellijk op.
7
Faites chauffer la sauce hoi-sin dans un poêlon. Dressez chaque assiette avec 3 médaillons de thon que vous couvrirez d’un achard (mélange de légumes).
8
Couvrez un médaillon de julienne de courgettes, un autre de poivron jaune et le dernier de tomates émin.cées. Décorez avec un haricot, un mange-tout et un morceau de poivron rouge.
9
Cerclez de sauce hoi-sin et servez immédiatement.
Nutritionele informatie
Energie: 150 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Hoisin saus

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Peulen
Delhaize Peulen
200 gr
2
09
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
0
99
Geelvintonijn
Delhaize Geelvintonijn
3 × +/- 180 gr
+/-€
11
52
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Azijn | Xérès
Taste of Inspirations Azijn | Xérès
25 cl
1
89

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€47,99