1
Snijd de tonijn in 12 kleine medaillons. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Als ze heet is, bak er dan de stukken tonijn in gedurende 30 sec aan elke zijde (de kern moet rauw blijven). Doe er zout en peper op en zet opzij.
2
Was de courgette en snijd ze in fijne stukjes. Verhit een scheut azijn in een bakpan en braad daarin de courgettes aan met zout en peper. Roer regelmatig om en zet opzij wanneer de groente gaar is (maar nog lichtjes beetvast).
3
Doe hetzelfde met de gele paprika die je vooraf ontpit. Blancheer tot slot de tomaten (nadat je er eerst met de punt van een mes bovenaan een kruis in hebt gesneden) gedurende 1 min in kokend water.
4
Houd ze onder koud stromend water en pel ze. Zet de malse kwartjes opzij (verwijder de pitten). Bak ze vervolgens gedurende 30 sec met een kl azijn en zout en peper.
5
Blancheer de bonen en de peulen (houd ze onmiddellijk na het koken onder ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven). Verwarm de hoi-sinsaus in een steelpan.
6
Schik op elk bord drie tonijnmedaillons waarop je de atjar legt. Versier met een boon, een peul en een stuk rode paprika. Omcirkel met hoi-sinsaus en dien onmiddellijk op.
7
Faites chauffer la sauce hoi-sin dans un poêlon. Dressez chaque assiette avec 3 médaillons de thon que vous couvrirez d’un achard (mélange de légumes).
8
Couvrez un médaillon de julienne de courgettes, un autre de poivron jaune et le dernier de tomates émin.cées. Décorez avec un haricot, un mange-tout et un morceau de poivron rouge.
9
Cerclez de sauce hoi-sin et servez immédiatement.
1
Snijd de tonijn in 12 kleine medaillons. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Als ze heet is, bak er dan de stukken tonijn in gedurende 30 sec aan elke zijde (de kern moet rauw blijven). Doe er zout en peper op en zet opzij.
2
Was de courgette en snijd ze in fijne stukjes. Verhit een scheut azijn in een bakpan en braad daarin de courgettes aan met zout en peper. Roer regelmatig om en zet opzij wanneer de groente gaar is (maar nog lichtjes beetvast).
3
Doe hetzelfde met de gele paprika die je vooraf ontpit. Blancheer tot slot de tomaten (nadat je er eerst met de punt van een mes bovenaan een kruis in hebt gesneden) gedurende 1 min in kokend water.
4
Houd ze onder koud stromend water en pel ze. Zet de malse kwartjes opzij (verwijder de pitten). Bak ze vervolgens gedurende 30 sec met een kl azijn en zout en peper.
5
Blancheer de bonen en de peulen (houd ze onmiddellijk na het koken onder ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven). Verwarm de hoi-sinsaus in een steelpan.
6
Schik op elk bord drie tonijnmedaillons waarop je de atjar legt. Versier met een boon, een peul en een stuk rode paprika. Omcirkel met hoi-sinsaus en dien onmiddellijk op.
7
Faites chauffer la sauce hoi-sin dans un poêlon. Dressez chaque assiette avec 3 médaillons de thon que vous couvrirez d’un achard (mélange de légumes).
8
Couvrez un médaillon de julienne de courgettes, un autre de poivron jaune et le dernier de tomates émin.cées. Décorez avec un haricot, un mange-tout et un morceau de poivron rouge.
9
Cerclez de sauce hoi-sin et servez immédiatement.