1
Pel de ui en de look en hak fijn. Laat aanstoven in een kookpan met 1 el olijfolie.
2
Maak de selder schoon en snijd in fijne schijfjes.
3
Verwijder de steel en de pitjes van de paprika. Snijd vervolgens in stukken.
4
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
5
Doe deze groenten bij de uien en voeg het komijn- en kurkumapoeder toe. Laat 2 min aanstoven.
6
Snijd de gedroogde abrikozen in stukken van ongeveer 1 cm en doe bij de groentemengeling.
7
Voeg vervolgens de witte wijn, de passata en de gevogeltebouillon toe. Laat koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
8
Snijd de zalmfilet in 4 stukken en leg op een bord. Kruid met peper.
9
Laat anderhalve minuut garen in de microgolfoven, afhankelijk van de dikte van het stuk (het vlees moet loskomen, maar mals blijven). Bestrooi na het koken met zout.
10
Schik een portie groenten op een diep bord en leg er een stuk zalm op. Versier met enkele takjes verse koriander en dien onmiddellijk op.
1
Pel de ui en de look en hak fijn. Laat aanstoven in een kookpan met 1 el olijfolie.
2
Maak de selder schoon en snijd in fijne schijfjes.
3
Verwijder de steel en de pitjes van de paprika. Snijd vervolgens in stukken.
4
Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
5
Doe deze groenten bij de uien en voeg het komijn- en kurkumapoeder toe. Laat 2 min aanstoven.
6
Snijd de gedroogde abrikozen in stukken van ongeveer 1 cm en doe bij de groentemengeling.
7
Voeg vervolgens de witte wijn, de passata en de gevogeltebouillon toe. Laat koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
8
Snijd de zalmfilet in 4 stukken en leg op een bord. Kruid met peper.
9
Laat anderhalve minuut garen in de microgolfoven, afhankelijk van de dikte van het stuk (het vlees moet loskomen, maar mals blijven). Bestrooi na het koken met zout.
10
Schik een portie groenten op een diep bord en leg er een stuk zalm op. Versier met enkele takjes verse koriander en dien onmiddellijk op.