⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGevulde inktvis op mediterrane wijze
Delhaize logo
  • Gevulde inktvis op mediterrane wijze

Gevulde inktvis op mediterrane wijze

Gevulde inktvis op mediterrane wijze
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 takjes basilicum
  • 200 g couscous
  • 4 diepgevroren, schoongemaakte inktvisarmen
  • fleur de sel
  • 1 gele paprika
  • 8 kerstomaten
  • 1 kl komijnzaadjes
  • 2 el olijfolie 1e persing
  • 1 pointe mespuntje knoflook
  • peper
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 1 sjalot
  • tomatenpassata
  • 2 takjes verse munt
  • 1 wortel
  • 4 takjes basilicum
  • 200 g couscous
  • 4 diepgevroren, schoongemaakte inktvisarmen
  • fleur de sel
  • 1 gele paprika
  • 8 kerstomaten
  • 1 kl komijnzaadjes
  • 2 el olijfolie 1e persing
  • 1 pointe mespuntje knoflook
  • peper
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 1 sjalot
  • tomatenpassata
  • 2 takjes verse munt
  • 1 wortel

Begin met koken

1
Pel de look en de sjalot en hak fijn. Snij de kerstomaten in 4. Was de paprika, verwijder het steeltje en de pitjes en snij in blokjes van 5 mm dik. Schil de wortel en snij in blokjes van dezelfde dikte. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de takjes en hak fijn. Pluk de munt van de takjes en hak fijn. Doe al deze ingrediënten in een kookpan met de gevogeltebouillon. Laat koken tot de wortelblokjes gaar zijn (maar nog licht beetgaar).
2
Doe de couscous intussen in een platte schotel. Voeg de olijfolie en de komijn toe en maak de korrels los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de schotel en overgiet met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken. Roer los met een vork. Doe bij de groentebereiding en meng tot een homogeen geheel. Breng naar believen op smaak met peper en zout.
3
Laat de inktvisarmen ontdooien en spoel schoon (verwijder al het kraakbeen binnenin). Vul elke inktvisarm met 1/4 van de bereiding en maak dicht met een tandenstoker. Leg op een bord en bedek met plasticfolie. Zet 2 min. in de microgolfoven. Zet minimum 1 uur (de bereiding zal harder worden) in de koelkast.
4
Snij net voor het opdienen elke inktvisarm in schijfjes en verdeel over de borden. Werk af met een streepje passata en een takje basilicum. Dien heel koel op.
5
Au moment de servir, coupez chaque calamar en rondelles et répartissez sur les assiettes. Entourez d'un trait de passata et décorez de basilic. Servez bien frais.
1
Pel de look en de sjalot en hak fijn. Snij de kerstomaten in 4. Was de paprika, verwijder het steeltje en de pitjes en snij in blokjes van 5 mm dik. Schil de wortel en snij in blokjes van dezelfde dikte. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de takjes en hak fijn. Pluk de munt van de takjes en hak fijn. Doe al deze ingrediënten in een kookpan met de gevogeltebouillon. Laat koken tot de wortelblokjes gaar zijn (maar nog licht beetgaar).
2
Doe de couscous intussen in een platte schotel. Voeg de olijfolie en de komijn toe en maak de korrels los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de schotel en overgiet met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken. Roer los met een vork. Doe bij de groentebereiding en meng tot een homogeen geheel. Breng naar believen op smaak met peper en zout.
3
Laat de inktvisarmen ontdooien en spoel schoon (verwijder al het kraakbeen binnenin). Vul elke inktvisarm met 1/4 van de bereiding en maak dicht met een tandenstoker. Leg op een bord en bedek met plasticfolie. Zet 2 min. in de microgolfoven. Zet minimum 1 uur (de bereiding zal harder worden) in de koelkast.
4
Snij net voor het opdienen elke inktvisarm in schijfjes en verdeel over de borden. Werk af met een streepje passata en een takje basilicum. Dien heel koel op.
5
Au moment de servir, coupez chaque calamar en rondelles et répartissez sur les assiettes. Entourez d'un trait de passata et décorez de basilic. Servez bien frais.
Nutritionele informatie
Energie: 280 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

komijnzaad
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Couscous | Parel | Kookbuiltje
Bosto Couscous | Parel | Kookbuiltje
4 x 75 gr
3
49
Inktvistubes
Delhaize Inktvistubes
+/- 277 gr
+/-€
6
65
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Gezeefde tomaten
Delhaize Gezeefde tomaten
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
69
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99

Reeds in je keuken

Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€32,76