1
Pel de look en de sjalot en hak fijn. Snij de kerstomaten in 4. Was de paprika, verwijder het steeltje en de pitjes en snij in blokjes van 5 mm dik. Schil de wortel en snij in blokjes van dezelfde dikte. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de takjes en hak fijn. Pluk de munt van de takjes en hak fijn. Doe al deze ingrediënten in een kookpan met de gevogeltebouillon. Laat koken tot de wortelblokjes gaar zijn (maar nog licht beetgaar).
2
Doe de couscous intussen in een platte schotel. Voeg de olijfolie en de komijn toe en maak de korrels los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de schotel en overgiet met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken. Roer los met een vork. Doe bij de groentebereiding en meng tot een homogeen geheel. Breng naar believen op smaak met peper en zout.
3
Laat de inktvisarmen ontdooien en spoel schoon (verwijder al het kraakbeen binnenin). Vul elke inktvisarm met 1/4 van de bereiding en maak dicht met een tandenstoker. Leg op een bord en bedek met plasticfolie. Zet 2 min. in de microgolfoven. Zet minimum 1 uur (de bereiding zal harder worden) in de koelkast.
4
Snij net voor het opdienen elke inktvisarm in schijfjes en verdeel over de borden. Werk af met een streepje passata en een takje basilicum. Dien heel koel op.
5
Au moment de servir, coupez chaque calamar en rondelles et répartissez sur les assiettes. Entourez d'un trait de passata et décorez de basilic. Servez bien frais.
1
Pel de look en de sjalot en hak fijn. Snij de kerstomaten in 4. Was de paprika, verwijder het steeltje en de pitjes en snij in blokjes van 5 mm dik. Schil de wortel en snij in blokjes van dezelfde dikte. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de takjes en hak fijn. Pluk de munt van de takjes en hak fijn. Doe al deze ingrediënten in een kookpan met de gevogeltebouillon. Laat koken tot de wortelblokjes gaar zijn (maar nog licht beetgaar).
2
Doe de couscous intussen in een platte schotel. Voeg de olijfolie en de komijn toe en maak de korrels los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de schotel en overgiet met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken. Roer los met een vork. Doe bij de groentebereiding en meng tot een homogeen geheel. Breng naar believen op smaak met peper en zout.
3
Laat de inktvisarmen ontdooien en spoel schoon (verwijder al het kraakbeen binnenin). Vul elke inktvisarm met 1/4 van de bereiding en maak dicht met een tandenstoker. Leg op een bord en bedek met plasticfolie. Zet 2 min. in de microgolfoven. Zet minimum 1 uur (de bereiding zal harder worden) in de koelkast.
4
Snij net voor het opdienen elke inktvisarm in schijfjes en verdeel over de borden. Werk af met een streepje passata en een takje basilicum. Dien heel koel op.
5
Au moment de servir, coupez chaque calamar en rondelles et répartissez sur les assiettes. Entourez d'un trait de passata et décorez de basilic. Servez bien frais.