1
Schil de groenten. Snijd ze in grove julienne. Doe de boter in de pan en bak de groenten zachtjes tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
2
Leg de eendenfilets met de velkant op het werkblad. Kruid het vlees met peper, zout en ras-el-hanout. Strooi er de peterselie over. Leg hierop de tweede filet, met de velkant naar boven. Snijd de twee op elkaar liggende filets in vier en bind ze samen tot tournedos.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Giet de olijfolie in een braadpan. Bak de tournedos 2 min. aan elke kant. Gril het vel gedurende 1 à 2 minuten. Zet ze 8 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat 8 min. rusten.
5
Serveer de tournedos met de gekonfijte groenten en werk af met peterselie.
1
Schil de groenten. Snijd ze in grove julienne. Doe de boter in de pan en bak de groenten zachtjes tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
2
Leg de eendenfilets met de velkant op het werkblad. Kruid het vlees met peper, zout en ras-el-hanout. Strooi er de peterselie over. Leg hierop de tweede filet, met de velkant naar boven. Snijd de twee op elkaar liggende filets in vier en bind ze samen tot tournedos.
3
Verwarm de oven voor op 180°C.
4
Giet de olijfolie in een braadpan. Bak de tournedos 2 min. aan elke kant. Gril het vel gedurende 1 à 2 minuten. Zet ze 8 min. in de oven. Haal ze uit de oven en laat 8 min. rusten.
5
Serveer de tournedos met de gekonfijte groenten en werk af met peterselie.