⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTaart met konijn en pancetta
Delhaize logo
  • Taart met konijn en pancetta
    A

Taart met konijn en pancetta

Taart met konijn en pancettaA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 3 dl droge cider
  • 1 feuille laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 1 el sterke mosterd
  • 40 g bloem
  • 2 e.l. olijfolie
  • 80 g pancetta in blokjes
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 el koud water
  • 2 wortelen
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 ei
  • 2 sjalotten
  • 2 rollen kruimeldeeg
  • 2 branches de céleri
  • 1 in stukken gesneden konijn zonder kop
  • 3 dl droge cider
  • 1 feuille laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 40 g boter op kamertemperatuur
  • 1 el sterke mosterd
  • 40 g bloem
  • 2 e.l. olijfolie
  • 80 g pancetta in blokjes
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 el koud water
  • 2 wortelen
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 ei
  • 2 sjalotten

Begin met koken

: 15 min.
1
Schil de wortel(en) en snijd ze samen met de selder in kleine blokjes. Snipper de sjalot(ten) fijn.
2
Zout en peper de stukken konijn. Doe de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin alvorens ze uit de pot te halen. Doe de sjalotten in de pot en bak ze gedurende 3 min. al roerend aan. Voeg de wortel- en selderblokjes toe en bak het geheel nog 3 min. terwijl je blijft roeren. Doe de cider in de stoofpot en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en voeg de gevogeltebouillon en de mosterd toe. Meng en doe het laurierblad, de rozemarijn en de stukken konijn erbij. Doe het deksel op de pot en laat 1 uur op een zacht vuur stoven.
3
Haal de stukken konijn uit de pot, laat ze afkoelen en verwijder de beenderen.
4
Meng de boter en de bloem en voeg dit mengsel toe aan de pot. Kook op een matig vuur waarbij je blijft roeren tot de mengeling indikt. Breng op smaak. Haal de pot van het vuur en verwijder het laurierblad en het takje rozemarijn.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Doe de stukken vlees en de saus in een ovenschaal. Bedek alles met een rol kruimeldeeg. Klop het ei met het koude water. Gebruik een keukenkwast om het kruimeldeeg met ei te bestrijken. Snijd blaadjes van verschillende afmetingen uit het andere deeg en leg ze op de taart. Druk de randen aan met de achterzijde van een lepel. Bestrijk alles met ei. Maak een gaatje in het midden van de taart en breng er een kleine schoorsteen van bakpapier in aan.
7
Zet 25 min. in de oven tot de korst goudbruin is.
1
Schil de wortel(en) en snijd ze samen met de selder in kleine blokjes. Snipper de sjalot(ten) fijn.
2
Zout en peper de stukken konijn. Doe de olijfolie in een stoofpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin alvorens ze uit de pot te halen. Doe de sjalotten in de pot en bak ze gedurende 3 min. al roerend aan. Voeg de wortel- en selderblokjes toe en bak het geheel nog 3 min. terwijl je blijft roeren. Doe de cider in de stoofpot en breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en voeg de gevogeltebouillon en de mosterd toe. Meng en doe het laurierblad, de rozemarijn en de stukken konijn erbij. Doe het deksel op de pot en laat 1 uur op een zacht vuur stoven.
3
Haal de stukken konijn uit de pot, laat ze afkoelen en verwijder de beenderen.
4
Meng de boter en de bloem en voeg dit mengsel toe aan de pot. Kook op een matig vuur waarbij je blijft roeren tot de mengeling indikt. Breng op smaak. Haal de pot van het vuur en verwijder het laurierblad en het takje rozemarijn.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Doe de stukken vlees en de saus in een ovenschaal. Bedek alles met een rol kruimeldeeg. Klop het ei met het koude water. Gebruik een keukenkwast om het kruimeldeeg met ei te bestrijken. Snijd blaadjes van verschillende afmetingen uit het andere deeg en leg ze op de taart. Druk de randen aan met de achterzijde van een lepel. Bestrijk alles met ei. Maak een gaatje in het midden van de taart en breng er een kleine schoorsteen van bakpapier in aan.
7
Zet 25 min. in de oven tot de korst goudbruin is.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 152; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 742,37
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 635; energie (kCal): 152; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 8,6; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 742,37
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Cider | Normand | Doux | 2% ALC.
Delhaize Cider | Normand | Doux | 2% ALC.
75 cl
3
15
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
3
89
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Panchetta
Taste of Inspirations Panchetta
80 gr
3
79
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1 l
2+1 gratis
4
69
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
2 × 230 gr
2de tegen -50%
1
99
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Geheel | Konijn | Park
    Delhaize Geheel | Konijn | Park
    +/- 1,5 kg
    +/-€
    18
    74

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€52,99