Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de beker van de mixer of de blender. Voeg de zwarte sesam toe, het sap van de citroen, de azijn, de olijfolie, peper, het zout en 1 dl koud water. Mix lang genoeg, tot een zwarte en homogene hummus (giet er indien nodig een beetje water bij).
2
Gril de broodsneetjes in een braadpan, in de oven of in de broodrooster. Snipper het lente-uitje in fijne schijfjes.
3
Wrijf de broodsneetjes in met het gehalveerde teentje knoflook en besmeer ze met de zwarte hummus. Bestrooi ze met lente-ui en tuinkers. Serveer bij het aperitief (4 pers.) of als kleine lunch (2 pers.).
1
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de beker van de mixer of de blender. Voeg de zwarte sesam toe, het sap van de citroen, de azijn, de olijfolie, peper, het zout en 1 dl koud water. Mix lang genoeg, tot een zwarte en homogene hummus (giet er indien nodig een beetje water bij).
2
Gril de broodsneetjes in een braadpan, in de oven of in de broodrooster. Snipper het lente-uitje in fijne schijfjes.
3
Wrijf de broodsneetjes in met het gehalveerde teentje knoflook en besmeer ze met de zwarte hummus. Bestrooi ze met lente-ui en tuinkers. Serveer bij het aperitief (4 pers.) of als kleine lunch (2 pers.).
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 221 kcal - Vetten: 13,1 g - Koolhydraten: 16,2 g - Vezels: 5,1 g - Eiwitten: 6,6 g
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 221 kcal - Vetten: 13,1 g - Koolhydraten: 16,2 g - Vezels: 5,1 g - Eiwitten: 6,6 g