1
Verwarm de oven voor op 220 C° en bak het Turkse brood volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak het varkenshaasje op een hoog vuur rondom goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter en de olie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan, laat op een zacht vuurtje pruttelen en draai het vlees af en toe om.
3
Hak intussen de ui en pel de teentjes knoflook. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in vierkantje stukjes. Pers zoveel mogelijk water uit de ontdooide spinazie.
4
Haal het vlees uit de sauteerpan en bak er de gespoelde kikkererwten kort goudbruin in. Schep er de gehakte ui bij, meng 2 min. en voeg de geperste teentjes knoflook en de gerookte paprika toe. Meng 1 min., schep er de spinazie bij en fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg de paprika’s toe en meng 1 min. Meng het halve bouillonblokje met 2 dl warm water en giet in de sauteerpan. Duw het vlees in de groenten, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen (houd in het oog, in functie van de dikte van de varkensfilets). Breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in dikke sneetjes en serveer het met de groenten en het brood.
1
Verwarm de oven voor op 220 C° en bak het Turkse brood volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak het varkenshaasje op een hoog vuur rondom goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter en de olie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan, laat op een zacht vuurtje pruttelen en draai het vlees af en toe om.
3
Hak intussen de ui en pel de teentjes knoflook. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in vierkantje stukjes. Pers zoveel mogelijk water uit de ontdooide spinazie.
4
Haal het vlees uit de sauteerpan en bak er de gespoelde kikkererwten kort goudbruin in. Schep er de gehakte ui bij, meng 2 min. en voeg de geperste teentjes knoflook en de gerookte paprika toe. Meng 1 min., schep er de spinazie bij en fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg de paprika’s toe en meng 1 min. Meng het halve bouillonblokje met 2 dl warm water en giet in de sauteerpan. Duw het vlees in de groenten, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen (houd in het oog, in functie van de dikte van de varkensfilets). Breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in dikke sneetjes en serveer het met de groenten en het brood.