⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVarkenshaasje met spinazie en kikkererwten
Delhaize logo
  • Varkenshaasje met spinazie en kikkererwten
    A

Varkenshaasje met spinazie en kikkererwten

Varkenshaasje met spinazie en kikkererwtenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 650 g diepgevroren bladspinazie
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 340 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 Turks brood
  • 1/2 blokje vleesbouillon
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout
  • 600 g varkenshaasje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 650 g diepgevroren bladspinazie
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 340 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 Turks brood
  • 1/2 blokje vleesbouillon
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl gerookte paprika
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 220 C° en bak het Turkse brood volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak het varkenshaasje op een hoog vuur rondom goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter en de olie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan, laat op een zacht vuurtje pruttelen en draai het vlees af en toe om.
3
Hak intussen de ui en pel de teentjes knoflook. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in vierkantje stukjes. Pers zoveel mogelijk water uit de ontdooide spinazie.
4
Haal het vlees uit de sauteerpan en bak er de gespoelde kikkererwten kort goudbruin in. Schep er de gehakte ui bij, meng 2 min. en voeg de geperste teentjes knoflook en de gerookte paprika toe. Meng 1 min., schep er de spinazie bij en fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg de paprika’s toe en meng 1 min. Meng het halve bouillonblokje met 2 dl warm water en giet in de sauteerpan. Duw het vlees in de groenten, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen (houd in het oog, in functie van de dikte van de varkensfilets). Breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in dikke sneetjes en serveer het met de groenten en het brood.
1
Verwarm de oven voor op 220 C° en bak het Turkse brood volgens de instructies op de verpakking.
2
Bak het varkenshaasje op een hoog vuur rondom goudbruin, in een grote sauteerpan met de boter en de olie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan, laat op een zacht vuurtje pruttelen en draai het vlees af en toe om.
3
Hak intussen de ui en pel de teentjes knoflook. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in vierkantje stukjes. Pers zoveel mogelijk water uit de ontdooide spinazie.
4
Haal het vlees uit de sauteerpan en bak er de gespoelde kikkererwten kort goudbruin in. Schep er de gehakte ui bij, meng 2 min. en voeg de geperste teentjes knoflook en de gerookte paprika toe. Meng 1 min., schep er de spinazie bij en fruit ze 2 min. op een vrij hoog vuur. Voeg de paprika’s toe en meng 1 min. Meng het halve bouillonblokje met 2 dl warm water en giet in de sauteerpan. Duw het vlees in de groenten, zet het deksel op de pan en laat nog 10 min. sudderen (houd in het oog, in functie van de dikte van de varkensfilets). Breng verder op smaak.
5
Snijd het vlees in dikke sneetjes en serveer het met de groenten en het brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 112 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 7,1 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 8,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 112 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 7,1 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 8,7 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gele uien | Netje
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Brood
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet pur | Ardens | Varken
Delhaize Filet pur | Ardens | Varken
2 × +/- 520 gr
+/-€
9
33
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
2 × 450 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
29
Kikkererwten
Delhaize Kikkererwten
240 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
77
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
2 × 220 gr
2
15
Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
Knorr Bouillon | Vlees | 12 Bouillonblokjes
12 x 11 gr
1
99
Karneboter
Delhaize Karneboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29

Reeds in je keuken

Knoflook | Netje
Delhaize Knoflook | Netje
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
+/-€34,78