1
Snipper de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 3 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en chili, naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
2
Meng het gehakt, de havervlokken, de koriander, de kurkuma, de paprika, peper en zout. Kneed tot een homogene massa, rol grote balletjes en bak ze ± 10 min. rondom goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Spoel de kikkererwten onder koud water. Mix ze in de beker van de blender of de mixer met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el water en een snufje zout, tot een homogene hummus.
4
Schil de komkommer gedeeltelijk, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Voeg 2 el olijfolie toe, 2 el citroensap, het gesnipperde lente- uitje, het gehakte basilicum, een snufje chili en zout. Meng goed.
5
Verzamel de balletjes en de saus. Serveer ze met de hummus en de komkommersalade. Geef er Turks brood bij en bestrooi eventueel met za’atar.
1
Snipper de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 3 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en chili, naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
2
Meng het gehakt, de havervlokken, de koriander, de kurkuma, de paprika, peper en zout. Kneed tot een homogene massa, rol grote balletjes en bak ze ± 10 min. rondom goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Spoel de kikkererwten onder koud water. Mix ze in de beker van de blender of de mixer met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el water en een snufje zout, tot een homogene hummus.
4
Schil de komkommer gedeeltelijk, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Voeg 2 el olijfolie toe, 2 el citroensap, het gesnipperde lente- uitje, het gehakte basilicum, een snufje chili en zout. Meng goed.
5
Verzamel de balletjes en de saus. Serveer ze met de hummus en de komkommersalade. Geef er Turks brood bij en bestrooi eventueel met za’atar.