Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHaver-gehaktballetjes met tomatensaus, romige hummus en komkommersalade
Delhaize logo
  • Haver-gehaktballetjes met tomatensaus, romige hummus en komkommersalade
    A

Haver-gehaktballetjes met tomatensaus, romige hummus en komkommersalade

door Line Couvreur
Haver-gehaktballetjes met tomatensaus, romige hummus en komkommersaladeA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g varkensgehakt
  • 1 komkommer
  • 2 uien
  • 1 lente-ui
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 100 g havervlokken
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 3 el tahini
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl paprikapoeder
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 500 g varkensgehakt
  • 1 komkommer
  • 2 uien
  • 1 lente-ui
  • 1 citroen
  • 1/2 bussel basilicum
  • 100 g havervlokken
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 blik (400 g) kikkererwten
  • 3 el tahini
  • 6 el olijfolie
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el kurkuma
  • 1 kl paprikapoeder
  • chilipoeder

Begin met koken

: 25 min.
1
Snipper de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 3 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en chili, naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
2
Meng het gehakt, de havervlokken, de koriander, de kurkuma, de paprika, peper en zout. Kneed tot een homogene massa, rol grote balletjes en bak ze ± 10 min. rondom goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Spoel de kikkererwten onder koud water. Mix ze in de beker van de blender of de mixer met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el water en een snufje zout, tot een homogene hummus.
4
Schil de komkommer gedeeltelijk, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Voeg 2 el olijfolie toe, 2 el citroensap, het gesnipperde lente- uitje, het gehakte basilicum, een snufje chili en zout. Meng goed.
5
Verzamel de balletjes en de saus. Serveer ze met de hummus en de komkommersalade. Geef er Turks brood bij en bestrooi eventueel met za’atar.
1
Snipper de uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met 3 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en chili, naar eigen smaak. Laat zachtjes sudderen.
2
Meng het gehakt, de havervlokken, de koriander, de kurkuma, de paprika, peper en zout. Kneed tot een homogene massa, rol grote balletjes en bak ze ± 10 min. rondom goudbruin op een matig vuurtje, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Spoel de kikkererwten onder koud water. Mix ze in de beker van de blender of de mixer met de tahini, citroensap naar eigen smaak, 2 el water en een snufje zout, tot een homogene hummus.
4
Schil de komkommer gedeeltelijk, snijd hem overlangs in 4, ontpit hem en snijd hem in kleine blokjes. Voeg 2 el olijfolie toe, 2 el citroensap, het gesnipperde lente- uitje, het gehakte basilicum, een snufje chili en zout. Meng goed.
5
Verzamel de balletjes en de saus. Serveer ze met de hummus en de komkommersalade. Geef er Turks brood bij en bestrooi eventueel met za’atar.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 172 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 9,7 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 172 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 9,7 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 7,9 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tahini
3 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Hoevevarken | Ardeens
Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardeens
2 × +/- 350 gr
+/-€
4
72
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Havermout | Express
Quaker Havermout | Express
231 gr
2
69
Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
400 gr
2
35
Kikkererwten
Bonduelle Kikkererwten
2 x 60 gr
2
65
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
-10% voor 3
3
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
+/-€35,24