Recept zoekresultatenToast boschampignon
Delhaize logo
  • Toast boschampignon
    A

Toast boschampignon

Toast boschampignonA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g gemengde boschampignons (oesterzwammen, shiitake …)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 8 kleine sneden brood (Tradition)
  • 1 el boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 800 g gemengde boschampignons (oesterzwammen, shiitake …)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 8 kleine sneden brood (Tradition)
  • 1 el boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 15 min
1
Zet een pan op het vuur met een lepel boter en laat smelten. Bak de sneden brood erin krokant langs beide kanten.
2
Haal de toasts uit de pan en giet er wat olijfolie in. Pel het teentje knoflook en de sjalot, snipper fijn en fruit ze in de olijfolie zonder te laten kleuren. Borstel de champignons schoon en snijd in grove stukken. Bak ze even mee op. Kruid met peper en zout.
3
Schik de toasts op de borden en verdeel de gebakken champignons erover. Werk af met fijngehakte peterselie.
1
Zet een pan op het vuur met een lepel boter en laat smelten. Bak de sneden brood erin krokant langs beide kanten.
2
Haal de toasts uit de pan en giet er wat olijfolie in. Pel het teentje knoflook en de sjalot, snipper fijn en fruit ze in de olijfolie zonder te laten kleuren. Borstel de champignons schoon en snijd in grove stukken. Bak ze even mee op. Kruid met peper en zout.
3
Schik de toasts op de borden en verdeel de gebakken champignons erover. Werk af met fijngehakte peterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 387; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 232,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 387; energie (kCal): 92; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 1,6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 3,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 232,3
Vegetarisch
Overig
Herfst
Hapjes