Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenChampignon-risottotaart
Delhaize logo

Champignon-risottotaart

Champignon-risottotaart
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 300 g arborio rijst
  • 90 g pancetta
  • 160 g parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje bieslook
  • 15 g boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1,3 l water
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 g bospaddenstoelen (naar keuze)
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 300 g arborio rijst
  • 90 g pancetta
  • 160 g parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje bieslook
  • 15 g boter
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1,3 l water
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 blokjes groentebouillon

Begin met koken

: 30 min + 30 baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes.
3
Hak de sjalotten en het knoflookteentje fijn. Fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de olie. Strooi de rijst erbij, roer 1 min en voeg de witte wijn toe. Voeg een pollepel bouillon toe (die je warm gehouden hebt) zodra de rijst de wijn geabsorbeerd heeft. Voeg telkens een volgende schep bouillon toe zodra de vorige pollepel bouillon geabsorbeerd is. Reken 15 min voor dit hele kookproces.
4
Plaats het kruimeldeeg in een grote taartvorm en bak het 10 min in de oven.
5
Borstel de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes.
6
Rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Verwijder ze en bak de in stukjes gesneden pancetta goudbruin in dezelfde pan.
7
Bak kort de paddenstoelen in een pan met de rest van de olie. Voeg ze toe aan de risotto samen met de boter. Neem de risotto van het vuur.
8
Rasp de parmezaan met de grove kant van de rasp en voeg ¾ ervan bij de risotto. Giet er vervolgens de rest van de bouillon over (de risotto moet een beetje vochtig zijn want hij moet nog in de oven) en de helft van het fijngehakte bieslook. Breng op smaak.
9
Schep de risotto op de voorgebakken taartbodem en strooi de rest van de parmezaan erover. Bak 30 min in de oven.
10
Als de risotto klaar is, strooi er het bieslook, de gebakken pancetta en de pijnboompitten over. Dien warm op, met een salade.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes.
3
Hak de sjalotten en het knoflookteentje fijn. Fruit ze 2 min op een zacht vuurtje in een stoofpan met de helft van de olie. Strooi de rijst erbij, roer 1 min en voeg de witte wijn toe. Voeg een pollepel bouillon toe (die je warm gehouden hebt) zodra de rijst de wijn geabsorbeerd heeft. Voeg telkens een volgende schep bouillon toe zodra de vorige pollepel bouillon geabsorbeerd is. Reken 15 min voor dit hele kookproces.
4
Plaats het kruimeldeeg in een grote taartvorm en bak het 10 min in de oven.
5
Borstel de bospaddenstoelen af (maak ze niet nat!) en snijd ze in stukjes.
6
Rooster de pijnboompitten in een kleine pan. Verwijder ze en bak de in stukjes gesneden pancetta goudbruin in dezelfde pan.
7
Bak kort de paddenstoelen in een pan met de rest van de olie. Voeg ze toe aan de risotto samen met de boter. Neem de risotto van het vuur.
8
Rasp de parmezaan met de grove kant van de rasp en voeg ¾ ervan bij de risotto. Giet er vervolgens de rest van de bouillon over (de risotto moet een beetje vochtig zijn want hij moet nog in de oven) en de helft van het fijngehakte bieslook. Breng op smaak.
9
Schep de risotto op de voorgebakken taartbodem en strooi de rest van de parmezaan erover. Bak 30 min in de oven.
10
Als de risotto klaar is, strooi er het bieslook, de gebakken pancetta en de pijnboompitten over. Dien warm op, met een salade.
Nutritionele informatie
Energie: 975 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Gallo Per Risotti
Riso Gallo Gallo Per Risotti
1 kg
2de tegen -50%
6
69
PANCETTA
Delhaize PANCETTA
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
39
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
37,5 cl
-30%
25
89
€36,99
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
-10% voor 3
2
95
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
12 x 33 cl
2+1 gratis
4
99
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€66,16