1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schik de lamsbout in een ovenschaal en kruid goed af met peper. Verdeel de helft van de boter over het vlees. Pel het teentje look en snijd het in 2. Duw het in het vlees. Snijd 2 sjalotten in 2 en schik ze in de schaal, voeg de tijm en de rozemarijn toe en zet de ovenschotel 45 minuten in de oven op 160°C. Lepel er regelmatig de braadjus over.
3
Voeg de miniwortels toe in de ovenschaal en gaar nog 30 minuten verder in de oven. Lepel er terug regelmatig de braadjus over.
4
Haal de lamsbout uit de oven, draai het om en dek het af met aluminiumfolie.
5
Ondertussen giet je de braadjus in een steelpan en voeg er de lamsfond aan toe. Laat de saus inkoken en bind met een klontje boter.
6
Snijd het vlees in plakken en serveer met de miniwortels en de jus. Voeg 15 minuten voor je de lamsbout uit de oven haalt, eventueel nog mini-asperges en zwarte olijven toe.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Schik de lamsbout in een ovenschaal en kruid goed af met peper. Verdeel de helft van de boter over het vlees. Pel het teentje look en snijd het in 2. Duw het in het vlees. Snijd 2 sjalotten in 2 en schik ze in de schaal, voeg de tijm en de rozemarijn toe en zet de ovenschotel 45 minuten in de oven op 160°C. Lepel er regelmatig de braadjus over.
3
Voeg de miniwortels toe in de ovenschaal en gaar nog 30 minuten verder in de oven. Lepel er terug regelmatig de braadjus over.
4
Haal de lamsbout uit de oven, draai het om en dek het af met aluminiumfolie.
5
Ondertussen giet je de braadjus in een steelpan en voeg er de lamsfond aan toe. Laat de saus inkoken en bind met een klontje boter.
6
Snijd het vlees in plakken en serveer met de miniwortels en de jus. Voeg 15 minuten voor je de lamsbout uit de oven haalt, eventueel nog mini-asperges en zwarte olijven toe.