⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten
Delhaize logo
A

Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroenten

Kiprollade met tapenadevulling en geroosterde wintergroentenA
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 bio kipfilets
  • 150 g Toscaanse tapenade
  • 4 pastinaken
  • 300 g wortelen
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • basilicum
  • peper
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 bio kipfilets
  • 150 g Toscaanse tapenade
  • 4 pastinaken
  • 300 g wortelen
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 g boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • basilicum
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil de pastinaken en de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en leg ze in een ovenschaal. Bedruip met de olijfolie en bestrooi met de gehakte rozemarijn, 2 gepelde en gehalveerde looktenen, peper en zout. Zet ongeveer 25 min in de oven.
3
Vouw ondertussen de kipfilets open en maak ze platter met de vleeshamer of de deegroller. Kruid met peper en zout en bestrijk rijkelijk met de tapenade. Rol ze op en prik vast met een tandenstoker.
4
Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak er de kiprollades aan alle kanten mooi bruin in op vrij hoog vuur. Voeg 1 fijn gehakte lookteen en de fijn gesnipperde sjalot toe. Meng, voeg peper en zout toe en overgiet met de witte wijn. Dek af en laat 15 min op zacht vuur sudderen.
5
Leg de rollades op een snijplank. Doe het gehakte basilicum en de resterende boter bij de saus, breng op smaak.
6
Schik de geroosterde groenten op een serveerschaal, leg er de in dikke plakken gesneden rollades rondom, bedruip met de saus en werk af met basilicum. Serveer meteen, eventueel met aardappelpuree met olijfolie.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Schil de pastinaken en de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en leg ze in een ovenschaal. Bedruip met de olijfolie en bestrooi met de gehakte rozemarijn, 2 gepelde en gehalveerde looktenen, peper en zout. Zet ongeveer 25 min in de oven.
3
Vouw ondertussen de kipfilets open en maak ze platter met de vleeshamer of de deegroller. Kruid met peper en zout en bestrijk rijkelijk met de tapenade. Rol ze op en prik vast met een tandenstoker.
4
Verwarm een klontje boter in een diepe pan en bak er de kiprollades aan alle kanten mooi bruin in op vrij hoog vuur. Voeg 1 fijn gehakte lookteen en de fijn gesnipperde sjalot toe. Meng, voeg peper en zout toe en overgiet met de witte wijn. Dek af en laat 15 min op zacht vuur sudderen.
5
Leg de rollades op een snijplank. Doe het gehakte basilicum en de resterende boter bij de saus, breng op smaak.
6
Schik de geroosterde groenten op een serveerschaal, leg er de in dikke plakken gesneden rollades rondom, bedruip met de saus en werk af met basilicum. Serveer meteen, eventueel met aardappelpuree met olijfolie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 4,5; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 788
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 4,5; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 788
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Tapenade dip | Trio
Delhaize Tapenade dip | Trio
150 gr
2+1 gratis
2
69
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
2 × 300 gr
2
19
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Somontano | Chardonnay
Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
37,5 cl
2+1 gratis
3
99
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    3
    99
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €29,94