⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTempura van groenten met snacksaus
Delhaize logo
  • Tempura van groenten met snacksaus

Tempura van groenten met snacksaus

Tempura van groenten met snacksaus
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 à 500 g (nettogewicht) groenten naar keuze (wortelstaafjes, peulerwten, prinsessenbonen, aspergestengels, paprikareepjes, courgetteschijfjes, enz)
  • 1/2 el arachideolie
  • 5 cl blond bier
  • 1 ei
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • frituurolie
  • 5 cl melk
  • 125 g natuuryoghurt
  • peper
  • 2 el pitasaus Delhaize (knijpfles)
  • 100 g tarwebloem
  • 400 à 500 g (nettogewicht) groenten naar keuze (wortelstaafjes, peulerwten, prinsessenbonen, aspergestengels, paprikareepjes, courgetteschijfjes, enz)
  • 1/2 el arachideolie
  • 5 cl blond bier
  • 1 ei
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • frituurolie
  • 5 cl melk
  • 125 g natuuryoghurt
  • peper
  • 2 el pitasaus Delhaize (knijpfles)
  • 100 g tarwebloem

Begin met koken

1
Meng in een kom, de bloem met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop het mengsel tot een homogeen beslag. Laat rusten.
2
Kook de groenten volgens de methode naar keuze (stomen, kokend water, microgolfoven, enz). Schrik de groenten eventueel in koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
3
Meng voor de saus de yoghurt met de pitasaus, de peterselie, het zout en de peper.
4
Verwarm de olie in de friteuse op 180°C.
5
Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het deeg. Voeg de groenten toe en meng goed.
6
Laat het draagmandje onderaan in de friteuse staan. Neem de groenten met een brochettestokje uit het deeg en dompel ze één voor één rechtstreeks in de olie. Draai ze af en toe om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier. (Bak in verschillende keren).
7
Dien warm op met de saus bij het aperitief.
1
Meng in een kom, de bloem met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop het mengsel tot een homogeen beslag. Laat rusten.
2
Kook de groenten volgens de methode naar keuze (stomen, kokend water, microgolfoven, enz). Schrik de groenten eventueel in koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
3
Meng voor de saus de yoghurt met de pitasaus, de peterselie, het zout en de peper.
4
Verwarm de olie in de friteuse op 180°C.
5
Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het deeg. Voeg de groenten toe en meng goed.
6
Laat het draagmandje onderaan in de friteuse staan. Neem de groenten met een brochettestokje uit het deeg en dompel ze één voor één rechtstreeks in de olie. Draai ze af en toe om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier. (Bak in verschillende keren).
7
Dien warm op met de saus bij het aperitief.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegetarisch
Picknick,Kids
Overig
Snack