1
Doe de bloem in een kom en meng met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop tot een homogeen beslag. Laat rusten.
2
Snij de wortelen in staafjes, doe ze in een kookpot met kokend lichtgezouten water. Voeg, na 2 min, de gespoelde peulerwten toe. Laat nog 2 min zacht koken en giet af. Schrik de groenten onder koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
3
Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
4
Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het beslag. Voeg de groenten toe en meng.
5
Laat het draagmandje in de friteuse staan. Neem de groenten één voor één uit het beslag en leg ze in de olie. Draai ze na 2 min om zodat ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. (Je zal verschillende keren moeten bakken).
6
Dien warm op met de zoete chilisaus als apertiefhapje.
1
Doe de bloem in een kom en meng met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop tot een homogeen beslag. Laat rusten.
2
Snij de wortelen in staafjes, doe ze in een kookpot met kokend lichtgezouten water. Voeg, na 2 min, de gespoelde peulerwten toe. Laat nog 2 min zacht koken en giet af. Schrik de groenten onder koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
3
Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
4
Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het beslag. Voeg de groenten toe en meng.
5
Laat het draagmandje in de friteuse staan. Neem de groenten één voor één uit het beslag en leg ze in de olie. Draai ze na 2 min om zodat ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. (Je zal verschillende keren moeten bakken).
6
Dien warm op met de zoete chilisaus als apertiefhapje.