1
Je kunt voor dit recept 1 gebakken eendenborstfilet gebruiken die nog overblijft van een andere maaltijd. Bak hem anders als volgt: maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborst (die je op voorhand op kamertemperatuur hebt gebracht) en leg hem, met de velkant naar onder, in een braadpan. Laat het vet gedurende ± 6 min. op een heel zacht vuurtje smelten en giet het af en toe weg.<be>Draai de eendenborst om en bak hem nog ± 6 min. op een matig vuurtje.
2
Hak de eendenborst met een mes en fruit hem op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de olijfolie (of in 2 el eendenvet uit de braadpan). Haal hem uit de pan zodra hij mooi goudbruin is. Snijd de wortelen in heel kleine blokjes en fruit ze, samen met de gehakte ui en de oregano in dezelfde pan. Giet er na 5 min. de rode wijn bij en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpulp toe, spoel de bokaal met 2 dl water en giet het in de stoofpan. Laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Breng de saus verder op smaak. Serveer met de pasta en de geraspte parmigiano.
1
Je kunt voor dit recept 1 gebakken eendenborstfilet gebruiken die nog overblijft van een andere maaltijd. Bak hem anders als volgt: maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborst (die je op voorhand op kamertemperatuur hebt gebracht) en leg hem, met de velkant naar onder, in een braadpan. Laat het vet gedurende ± 6 min. op een heel zacht vuurtje smelten en giet het af en toe weg.<be>Draai de eendenborst om en bak hem nog ± 6 min. op een matig vuurtje.
2
Hak de eendenborst met een mes en fruit hem op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de olijfolie (of in 2 el eendenvet uit de braadpan). Haal hem uit de pan zodra hij mooi goudbruin is. Snijd de wortelen in heel kleine blokjes en fruit ze, samen met de gehakte ui en de oregano in dezelfde pan. Giet er na 5 min. de rode wijn bij en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpulp toe, spoel de bokaal met 2 dl water en giet het in de stoofpan. Laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Breng de saus verder op smaak. Serveer met de pasta en de geraspte parmigiano.