Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTagliatelle met ragù van eend
Delhaize logo
  • Tagliatelle met ragù van eend
    B

Tagliatelle met ragù van eend

Tagliatelle met ragù van eendB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 eendenborst
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g parmigiano
  • 680 g tomatenpulp
  • 5 cl rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • 1 eendenborst
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 400 g tagliatelle
  • 100 g parmigiano
  • 680 g tomatenpulp
  • 5 cl rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 gedroogde oregano
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 1u kooktijd)
1
Je kunt voor dit recept 1 gebakken eendenborstfilet gebruiken die nog overblijft van een andere maaltijd. Bak hem anders als volgt: maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborst (die je op voorhand op kamertemperatuur hebt gebracht) en leg hem, met de velkant naar onder, in een braadpan. Laat het vet gedurende ± 6 min. op een heel zacht vuurtje smelten en giet het af en toe weg.<be>Draai de eendenborst om en bak hem nog ± 6 min. op een matig vuurtje.
2
Hak de eendenborst met een mes en fruit hem op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de olijfolie (of in 2 el eendenvet uit de braadpan). Haal hem uit de pan zodra hij mooi goudbruin is. Snijd de wortelen in heel kleine blokjes en fruit ze, samen met de gehakte ui en de oregano in dezelfde pan. Giet er na 5 min. de rode wijn bij en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpulp toe, spoel de bokaal met 2 dl water en giet het in de stoofpan. Laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Breng de saus verder op smaak. Serveer met de pasta en de geraspte parmigiano.
1
Je kunt voor dit recept 1 gebakken eendenborstfilet gebruiken die nog overblijft van een andere maaltijd. Bak hem anders als volgt: maak kruisgewijs insnijdingen in het vel van de eendenborst (die je op voorhand op kamertemperatuur hebt gebracht) en leg hem, met de velkant naar onder, in een braadpan. Laat het vet gedurende ± 6 min. op een heel zacht vuurtje smelten en giet het af en toe weg.<be>Draai de eendenborst om en bak hem nog ± 6 min. op een matig vuurtje.
2
Hak de eendenborst met een mes en fruit hem op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met de olijfolie (of in 2 el eendenvet uit de braadpan). Haal hem uit de pan zodra hij mooi goudbruin is. Snijd de wortelen in heel kleine blokjes en fruit ze, samen met de gehakte ui en de oregano in dezelfde pan. Giet er na 5 min. de rode wijn bij en laat 1 min. op een hoog vuur inkoken. Voeg de tomatenpulp toe, spoel de bokaal met 2 dl water en giet het in de stoofpan. Laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
4
Breng de saus verder op smaak. Serveer met de pasta en de geraspte parmigiano.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 114 kcal - Vetten: 3,7 g - Koolhydraten: 12,4 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 114 kcal - Vetten: 3,7 g - Koolhydraten: 12,4 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4,1 g
Less waste
Hoofdgerecht