Recept zoekresultatenSpaghetti met kruiden-pistachepesto
Delhaize logo
  • Spaghetti met kruiden-pistachepesto
    B

Spaghetti met kruiden-pistachepesto

door Line Couvreur
Spaghetti met kruiden-pistachepestoB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 60 g basilicum
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g parmigiano
  • 1,6 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • 50 g rucola
  • 60 g basilicum
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 500 g spaghetti
  • 100 g parmigiano
  • 1,6 dl olijfolie
  • zout
  • peper
  • 50 g rucola

Begin met koken

: 15 min. voorbereiding + kooktijd
1
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2
Vermaal de pistachenoten in een hakmolen tot poeder en giet het in een kom. Doe de rucola en de basilicumblaadjes in de hakmolen en mix ze tot een groene crème, terwijl je er beetje bij beetje de olijfolie bij giet. Voeg het pistachenotenpoeder toe, mix nog een beetje en giet in een kleine slakom. Roer er de geraspte parmigiano met de hand onder en breng verder op smaak.
3
Meng de spaghetti met de pesto (of een deel ervan, naar eigen smaak) en serveer.
1
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
2
Vermaal de pistachenoten in een hakmolen tot poeder en giet het in een kom. Doe de rucola en de basilicumblaadjes in de hakmolen en mix ze tot een groene crème, terwijl je er beetje bij beetje de olijfolie bij giet. Voeg het pistachenotenpoeder toe, mix nog een beetje en giet in een kleine slakom. Roer er de geraspte parmigiano met de hand onder en breng verder op smaak.
3
Meng de spaghetti met de pesto (of een deel ervan, naar eigen smaak) en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 14,6 g - Koolhydraten: 17,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 226 kcal - Vetten: 14,6 g - Koolhydraten: 17,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,7 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
3
35
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Pâtes | Spaghetti Zéro Résidu de Pesticides
Panzani Pâtes | Spaghetti Zéro Résidu de Pesticides
500 gr
-34% voor 6
1
59
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Rucola | Rode biet
Delhaize Rucola | Rode biet
75 gr
1
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€11,91