⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenTagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjes
Delhaize logo
  • Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjes
    A

Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjes

Tagliata van everzwijn en gebakken pompoenblokjesA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 everzwijnsteaks
  • 4 keer een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 7 e.l. olijfolie
  • 2 el olijfolie met look
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • peper
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 4 everzwijnsteaks
  • 4 keer een handvol jonge spinazieblaadjes
  • 7 e.l. olijfolie
  • 2 el olijfolie met look
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 afgestreken el Provençaalse kruiden
  • peper
  • 800 g pompoen (nettogewicht, geschild)

Begin met koken

: 30 min. voorbereiding + kooktijd
1
Neem het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de pompoen in blokjes en giet deze uit over de ovenplaat die is bekleed met bakpapier. Doe daarbij de olijfolie met look, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Meng goed, spreid uit en laat 20 tot 25 min. goudbruin bakken in de oven, waarbij je halfweg goed mengt. Meng de balsamicoazijn, zout, peper en 6 eetlepels olijfolie.
3
Verwarm ongeveer 10 min. voor het einde van de baktijd van de pompoen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Smeer de everzwijnsteaks in met olijfolie en laat ze ongeveer 2 min. aan elke zijde grillen in de hete pan. Doe er zout en peper op. Laat de steaks 2 min. rusten op een plank, overdekt met aluminiumfolie.
4
Verdeel de spinaziescheuten over de borden, leg de gesneden steaks erop en overgiet met wat vinaigrette. Dien op met de pompoen en parmesaanschilfertjes. Serveer met brood.
1
Neem het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de pompoen in blokjes en giet deze uit over de ovenplaat die is bekleed met bakpapier. Doe daarbij de olijfolie met look, de Provençaalse kruiden, zout en peper. Meng goed, spreid uit en laat 20 tot 25 min. goudbruin bakken in de oven, waarbij je halfweg goed mengt. Meng de balsamicoazijn, zout, peper en 6 eetlepels olijfolie.
3
Verwarm ongeveer 10 min. voor het einde van de baktijd van de pompoen een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Smeer de everzwijnsteaks in met olijfolie en laat ze ongeveer 2 min. aan elke zijde grillen in de hete pan. Doe er zout en peper op. Laat de steaks 2 min. rusten op een plank, overdekt met aluminiumfolie.
4
Verdeel de spinaziescheuten over de borden, leg de gesneden steaks erop en overgiet met wat vinaigrette. Dien op met de pompoen en parmesaanschilfertjes. Serveer met brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 588,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 572; energie (kCal): 137; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 588,83
Gluten vrij
Vaderdag,Halloween
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Marcassin
4

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Groenten | Pompoensoep
    Delhaize Groenten | Pompoensoep
    2 × 600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    85

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Azijn | Balsamico | Modena
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
    50 cl
    2
    09
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €7,04