⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWortelsalade met konijn en gedroogde vruchten
Delhaize logo
  • Wortelsalade met konijn en gedroogde vruchten

Wortelsalade met konijn en gedroogde vruchten

Wortelsalade met konijn en gedroogde vruchten
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 20 g boter
  • 1 takje dragon
  • 1 potje gedroogde abrikozen
  • 1 el gefrituurde uitjes
  • 1 pakje gemengde sla
  • 1 bosje jonge wortelen
  • kervel
  • 250 g konijnenfilets
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 20 g boter
  • 1 takje dragon
  • 1 potje gedroogde abrikozen
  • 1 el gefrituurde uitjes
  • 1 pakje gemengde sla
  • 1 bosje jonge wortelen
  • kervel
  • 250 g konijnenfilets
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm

Begin met koken

1
Kruid de konijnfilets met peper, zout en de fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Bak het vlees in een beetje boter. Snijd het daarna in plakjes.
2
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en kook ze kort in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water.
3
Maak een salade met de gemengde sla, de fijngesneden abrikozen, wortelblokjes, dragon, kervel, in plakjes gesneden appel en de gefrituurde uitjes.
4
Meng de olijfolie en balsamico-azijn en klop op tot een mooie vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer plakjes konijn met de salade en sprenkel er wat vinaigrette over.
1
Kruid de konijnfilets met peper, zout en de fijngesnipperde tijm en rozemarijn. Bak het vlees in een beetje boter. Snijd het daarna in plakjes.
2
Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en kook ze kort in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water.
3
Maak een salade met de gemengde sla, de fijngesneden abrikozen, wortelblokjes, dragon, kervel, in plakjes gesneden appel en de gefrituurde uitjes.
4
Meng de olijfolie en balsamico-azijn en klop op tot een mooie vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer plakjes konijn met de salade en sprenkel er wat vinaigrette over.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
Delhaize Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st
900 gr
2
49
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Abrikozen | Zacht
Delhaize Abrikozen | Zacht
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Ijsbergsla | Verpakt
Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
1 st
1
09
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Filet | Konijn | Park
Delhaize Filet | Konijn | Park
+/- 300 gr
+/-€
7
05
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€24,02