1
Breek de eieren in een kom, klop ze los en kruid met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Snijd de pompoen met pel in de helft. Lepel de pitten eruit en snijd in dunne sneetjes. Schik de sneetjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en gaar in de oven gedurende 15 min.
4
Zet een pan (20 cm diameter) op een middelhoog vuur met de boter en laat smelten. Giet ¼ van het eimengsel in de pan en bak volgens eigen voorkeur. Herhaal voor de rest van de eieren zodat je 4 dunne omeletten krijgt.
5
Bak de sneetjes spek gaar en krokant in dezelfde pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
6
Bouw de taart op door te starten met een omelet. Besmeer deze met een dun laagje verse smeerkaas. Schik daarop enkele sneetjes pompoen, vervolgens enkele sneetjes spek en tot slot de geraspte parmigiano. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een omelet.
7
Snijd de omelettentaart in dikke sneden, zoals je een terrine aansnijdt en gebruik prikkertjes om alles op zijn plaats te houden.
8
Serveer de omelettentaart warm of lauw.
1
Breek de eieren in een kom, klop ze los en kruid met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Snijd de pompoen met pel in de helft. Lepel de pitten eruit en snijd in dunne sneetjes. Schik de sneetjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en gaar in de oven gedurende 15 min.
4
Zet een pan (20 cm diameter) op een middelhoog vuur met de boter en laat smelten. Giet ¼ van het eimengsel in de pan en bak volgens eigen voorkeur. Herhaal voor de rest van de eieren zodat je 4 dunne omeletten krijgt.
5
Bak de sneetjes spek gaar en krokant in dezelfde pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
6
Bouw de taart op door te starten met een omelet. Besmeer deze met een dun laagje verse smeerkaas. Schik daarop enkele sneetjes pompoen, vervolgens enkele sneetjes spek en tot slot de geraspte parmigiano. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een omelet.
7
Snijd de omelettentaart in dikke sneden, zoals je een terrine aansnijdt en gebruik prikkertjes om alles op zijn plaats te houden.
8
Serveer de omelettentaart warm of lauw.