Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenTaart van omelet met pompoen en spek
Delhaize logo
  • Taart van omelet met pompoen en spek
    D

Taart van omelet met pompoen en spek

Taart van omelet met pompoen en spekD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 eieren
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 150 g gerookt spek (sneetjes)
  • 240 g pompoen
  • 250 g verse smeerkaas Delhaize bio
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 20 g boter
  • peper
  • 8 eieren
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 150 g gerookt spek (sneetjes)
  • 240 g pompoen
  • 250 g verse smeerkaas Delhaize bio
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 20 g boter
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Breek de eieren in een kom, klop ze los en kruid met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Snijd de pompoen met pel in de helft. Lepel de pitten eruit en snijd in dunne sneetjes. Schik de sneetjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en gaar in de oven gedurende 15 min.
4
Zet een pan (20 cm diameter) op een middelhoog vuur met de boter en laat smelten. Giet ¼ van het eimengsel in de pan en bak volgens eigen voorkeur. Herhaal voor de rest van de eieren zodat je 4 dunne omeletten krijgt.
5
Bak de sneetjes spek gaar en krokant in dezelfde pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
6
Bouw de taart op door te starten met een omelet. Besmeer deze met een dun laagje verse smeerkaas. Schik daarop enkele sneetjes pompoen, vervolgens enkele sneetjes spek en tot slot de geraspte parmigiano. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een omelet.
7
Snijd de omelettentaart in dikke sneden, zoals je een terrine aansnijdt en gebruik prikkertjes om alles op zijn plaats te houden.
8
Serveer de omelettentaart warm of lauw.
1
Breek de eieren in een kom, klop ze los en kruid met peper en zout.
2
Verwarm de oven voor op 200°C.
3
Snijd de pompoen met pel in de helft. Lepel de pitten eruit en snijd in dunne sneetjes. Schik de sneetjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en gaar in de oven gedurende 15 min.
4
Zet een pan (20 cm diameter) op een middelhoog vuur met de boter en laat smelten. Giet ¼ van het eimengsel in de pan en bak volgens eigen voorkeur. Herhaal voor de rest van de eieren zodat je 4 dunne omeletten krijgt.
5
Bak de sneetjes spek gaar en krokant in dezelfde pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
6
Bouw de taart op door te starten met een omelet. Besmeer deze met een dun laagje verse smeerkaas. Schik daarop enkele sneetjes pompoen, vervolgens enkele sneetjes spek en tot slot de geraspte parmigiano. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een omelet.
7
Snijd de omelettentaart in dikke sneden, zoals je een terrine aansnijdt en gebruik prikkertjes om alles op zijn plaats te houden.
8
Serveer de omelettentaart warm of lauw.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 955; energie (kCal): 230; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 18; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 681,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 955; energie (kCal): 230; vetten (g): 16,7; verzadigde vetten (g): 7,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 18; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 681,26
Halloween
Lunch
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Spek | Ontbijt
Delhaize Spek | Ontbijt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
35
Pompoenblokjes
Delhaize Pompoenblokjes
400 gr
2
49
Ambachtelijk | Verse plattekaas | Mager
De Lelie Ambachtelijk | Verse plattekaas | Mager
250 gr
2
15

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€11,17