Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVegetarische pizza met bloemkool en rucola
Delhaize logo
B

Vegetarische pizza met bloemkool en rucola

Vegetarische pizza met bloemkool en rucolaB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 400 g bloemkool
  • 100 g kerstomaten
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g rucola
  • 1 bussel basilicum
  • peper
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 400 g bloemkool
  • 100 g kerstomaten
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 50 g rucola
  • 1 bussel basilicum
  • peper
  • 2 el extra vierge olijfolie

Begin met koken

: 15 min + 25 min baktijd
1
Pluk de roosjes van de bloemkool en hak ze fijn in een keukenrobot tot ze tot dikke korrels vermalen zijn. Wring de gehakte bloemkool uit in een propere keukenhanddoek zodat er zoveel mogelijk sap uitgeperst wordt. Hoe droger de bloemkool, hoe krokanter het deeg zal zijn.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Meng de bloemkool met de eieren, de parmigiano en het fijngehakte basilicum. Kruid met zout en peper.
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid er het bloemkooldeeg op. Leg er een tweede stuk bakpapier op en rol de mengeling uit met een deegrol. Bak 15 min in de oven.
5
Snijd de kerstomaten doormidden en verdeel ze over de pizza. Strooi de geraspte mozzarella over de pizza en laat nog 10 min verder bakken.
6
Maak een salade van de rucola, 2 el olijfolie, zout en peper en meng.
7
Haal de pizza uit de oven en werk af met de rucolasalade.
1
Pluk de roosjes van de bloemkool en hak ze fijn in een keukenrobot tot ze tot dikke korrels vermalen zijn. Wring de gehakte bloemkool uit in een propere keukenhanddoek zodat er zoveel mogelijk sap uitgeperst wordt. Hoe droger de bloemkool, hoe krokanter het deeg zal zijn.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Meng de bloemkool met de eieren, de parmigiano en het fijngehakte basilicum. Kruid met zout en peper.
4
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid er het bloemkooldeeg op. Leg er een tweede stuk bakpapier op en rol de mengeling uit met een deegrol. Bak 15 min in de oven.
5
Snijd de kerstomaten doormidden en verdeel ze over de pizza. Strooi de geraspte mozzarella over de pizza en laat nog 10 min verder bakken.
6
Maak een salade van de rucola, 2 el olijfolie, zout en peper en meng.
7
Haal de pizza uit de oven en werk af met de rucolasalade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 647; energie (kCal): 156; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 324,17
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 647; energie (kCal): 156; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 324,17
Italiaans
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Kerstomaten
    Delhaize Kerstomaten
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Mozzarella | Mini-bolletjes
    Galbani Mozzarella | Mini-bolletjes
    150 gr
    2
    49
    Rucola | Rode biet
    Delhaize Rucola | Rode biet
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    -10% voor 3
    3
    35

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Smaakvol
    Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €14,59