1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
3
Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
4
Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
5
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
3
Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
4
Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
5
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.