⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
  • Super tomaten
    A

Super tomaten

Super tomatenA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,2 kg grote tomaten cœur de bœuf
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g half zongedroogde tomaten
  • 60 g zwarte kalamonolijven
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 250 g halfvolkorenrijst
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper
  • 1,2 kg grote tomaten cœur de bœuf
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 150 g jonge spinazieblaadjes
  • 50 g half zongedroogde tomaten
  • 60 g zwarte kalamonolijven
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 250 g halfvolkorenrijst
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
3
Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
4
Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
5
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Snijd een hoedje uit de tomaten en hol ze uit (houd het vruchtvlees apart). Draai ze om in een ovenschaal, leg er de hoedjes naast en schuif alles 10 min. in de oven. (Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.)
3
Fruit het vruchtvlees van de tomaten in een braadpan met de fijngesnipperde lente-uitjes, de tijm en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en laat 10 min. pruttelen.
4
Meng intussen de halfgedroogde tomaten in stukken, de grofgehakte jonge spinazieblaadjes, de gehakte, ontpitte zwarte olijven, de pijnboompitten, de ricotta, de parmigiano en de gekookte rijst in een slakom. Breng verder op smaak.
5
Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal. Vul de tomaten met de rijstbereiding en leg er de hoedjes bovenop. Schik de gevulde tomaten op de saus. Schep een eventueel restje vulling ook in de schaal, aan de kant. Bak 20 min. in de oven, op 180°C, en dien heel warm op.
Nutritionele informatie
A
Energie: 625 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
3 × 500 gr
Bio
    3
    49
    Jonge spinazieblaadjes
    Delhaize Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    1
    99
    Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
    Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
    90 gr
    2+1 gratis
    2
    69
    Zwarte olijf
    Delhaize Zwarte olijf
    130 gr
    2+1 gratis
    2
    99
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39
    Rijst | Zilvervlies | Bruin | 20 min
    Bosto Rijst | Zilvervlies | Bruin | 20 min
    4 x 125 gr
    2
    99
    Ricotta | Classico
    Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €32,49