Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenQuiche met butternut, spinazie en Danone Cottage Cheese
Delhaize logo

Quiche met butternut, spinazie en Danone Cottage Cheese

Quiche met butternut, spinazie en Danone Cottage Cheese
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • 420 g Danone cottage cheese
  • 1 kl gerookte paprika
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • 4 eieren
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • 420 g Danone cottage cheese
  • 1 kl gerookte paprika
  • 3 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de butternut en snijd hem in blokjes (± 2 cm). Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutblokjes over, voeg 1 el olijfolie toe, de tijm, peper en zout. Meng en verdeel alles over 1 laag. Schuif 15 min. in de oven. (Verlaag de temperatuur tot 180°C wanneer je de butternut uit de oven haalt).
2
Fruit intussen de grofgehakte ui met de pijnboompitten en de rest van de olie gedurende 5 min. in een sauteerpan, op een matig vuurtje. Voeg de spinazieblaadjes toe zodra alles lichtjes goudbruin is en laat ze op een zacht vuurtje volledig slinken. Kruid met peper, met zout, voeg de paprika toe en haal de pan van het vuur.
3
Bekleed een taartvorm met het deeg. Plet ¾ van de cottage cheese lichtjes met een vork in een slakom. Meng er de eieren onder met een garde. Voeg het spinazie-uienmengsel toe en breng verder op smaak.
4
Giet de bereiding op de taartbodem, strijk mooi glad en verdeel er ± 300 g geroosterde butternutblokjes over. Werk af met toefjes cottage cheese.
5
Bak de quiche 30 min. in de oven (houd ze in het oog). Dien ze warm op, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de butternut en snijd hem in blokjes (± 2 cm). Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutblokjes over, voeg 1 el olijfolie toe, de tijm, peper en zout. Meng en verdeel alles over 1 laag. Schuif 15 min. in de oven. (Verlaag de temperatuur tot 180°C wanneer je de butternut uit de oven haalt).
2
Fruit intussen de grofgehakte ui met de pijnboompitten en de rest van de olie gedurende 5 min. in een sauteerpan, op een matig vuurtje. Voeg de spinazieblaadjes toe zodra alles lichtjes goudbruin is en laat ze op een zacht vuurtje volledig slinken. Kruid met peper, met zout, voeg de paprika toe en haal de pan van het vuur.
3
Bekleed een taartvorm met het deeg. Plet ¾ van de cottage cheese lichtjes met een vork in een slakom. Meng er de eieren onder met een garde. Voeg het spinazie-uienmengsel toe en breng verder op smaak.
4
Giet de bereiding op de taartbodem, strijk mooi glad en verdeel er ± 300 g geroosterde butternutblokjes over. Werk af met toefjes cottage cheese.
5
Bak de quiche 30 min. in de oven (houd ze in het oog). Dien ze warm op, met een slaatje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Butternut
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Danone Cottage Cheese
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€15,26