1
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de butternut en snijd hem in blokjes (± 2 cm). Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutblokjes over, voeg 1 el olijfolie toe, de tijm, peper en zout. Meng en verdeel alles over 1 laag. Schuif 15 min. in de oven. (Verlaag de temperatuur tot 180°C wanneer je de butternut uit de oven haalt).
2
Fruit intussen de grofgehakte ui met de pijnboompitten en de rest van de olie gedurende 5 min. in een sauteerpan, op een matig vuurtje. Voeg de spinazieblaadjes toe zodra alles lichtjes goudbruin is en laat ze op een zacht vuurtje volledig slinken. Kruid met peper, met zout, voeg de paprika toe en haal de pan van het vuur.
3
Bekleed een taartvorm met het deeg. Plet ¾ van de cottage cheese lichtjes met een vork in een slakom. Meng er de eieren onder met een garde. Voeg het spinazie-uienmengsel toe en breng verder op smaak.
4
Giet de bereiding op de taartbodem, strijk mooi glad en verdeel er ± 300 g geroosterde butternutblokjes over. Werk af met toefjes cottage cheese.
5
Bak de quiche 30 min. in de oven (houd ze in het oog). Dien ze warm op, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Schil de butternut en snijd hem in blokjes (± 2 cm). Bedek de ovenplaat met bakpapier, verdeel er de butternutblokjes over, voeg 1 el olijfolie toe, de tijm, peper en zout. Meng en verdeel alles over 1 laag. Schuif 15 min. in de oven. (Verlaag de temperatuur tot 180°C wanneer je de butternut uit de oven haalt).
2
Fruit intussen de grofgehakte ui met de pijnboompitten en de rest van de olie gedurende 5 min. in een sauteerpan, op een matig vuurtje. Voeg de spinazieblaadjes toe zodra alles lichtjes goudbruin is en laat ze op een zacht vuurtje volledig slinken. Kruid met peper, met zout, voeg de paprika toe en haal de pan van het vuur.
3
Bekleed een taartvorm met het deeg. Plet ¾ van de cottage cheese lichtjes met een vork in een slakom. Meng er de eieren onder met een garde. Voeg het spinazie-uienmengsel toe en breng verder op smaak.
4
Giet de bereiding op de taartbodem, strijk mooi glad en verdeel er ± 300 g geroosterde butternutblokjes over. Werk af met toefjes cottage cheese.
5
Bak de quiche 30 min. in de oven (houd ze in het oog). Dien ze warm op, met een slaatje.