Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes
Delhaize logo
  • Stoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes

Stoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes

Stoofpotje van konijn met gedroogde abrikoos en krieltjes
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 geheel konijn in stukken
  • 2 sjalotten
  • 120 g krielaardappelen
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 4 wortelen
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 5 dl rode wijn
  • 3 el rode bessenconfituur
  • 4 el bloem
  • 40 g geklaarde boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper
  • 1 geheel konijn in stukken
  • 2 sjalotten
  • 120 g krielaardappelen
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 4 wortelen
  • 5 dl gevogeltebouillon
  • 5 dl rode wijn
  • 3 el rode bessenconfituur
  • 4 el bloem
  • 40 g geklaarde boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper

Begin met koken

: 60 min.
1
Wentel de stukken konijn in de bloem en klop er het overtollige af. Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en bak er de stukken konijn in aan.
2
Pel en snijd de sjalot fijn en stoof deze in een ruime kom aan. Leg hierop de stukken ko-nijn en overgiet met de rode wijn en de gevogeltefond. Voeg ook de tijm, de laurier, de confituur en de abrikozen toe. Laat het geheel 40 minuten op een zacht vuur garen.
3
Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller en snijd ze in 2 en dan overlangs nog eens in 2. Spoel de krieltjes en snijd ze in 2. Voeg de groenten toe en laat nog eens 20 minuten garen. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
1
Wentel de stukken konijn in de bloem en klop er het overtollige af. Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en bak er de stukken konijn in aan.
2
Pel en snijd de sjalot fijn en stoof deze in een ruime kom aan. Leg hierop de stukken ko-nijn en overgiet met de rode wijn en de gevogeltefond. Voeg ook de tijm, de laurier, de confituur en de abrikozen toe. Laat het geheel 40 minuten op een zacht vuur garen.
3
Schil ondertussen de wortelen met een dunschiller en snijd ze in 2 en dan overlangs nog eens in 2. Spoel de krieltjes en snijd ze in 2. Voeg de groenten toe en laat nog eens 20 minuten garen. Kruid indien nodig bij met peper en zout.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geheel | Konijn | Park
Delhaize Geheel | Konijn | Park
+/- 1,5 kg
+/-€
18
74
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Mini-Kriel | Aardapp
Delhaize Mini-Kriel | Aardapp
300 gr
2
19
Abrikozen | Zacht
Delhaize Abrikozen | Zacht
2 × 250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
3 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Château Soudars 2017
France - Frankrijk Château Soudars 2017
2 × 37,5 cl
-40%
5
39
€8,99
Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
270 gr
3
89
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Laurier | Poeder
Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr
-10% voor 3
3
89

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€65,64