1
Leg het oude brood in de oven en verwarm voor op 180°C. Haal het brood uit de oven wanneer de temperatuur bereikt is.
2
Vet een grote ovenschaal in met geklaarde boter en schik er de in 2 gesneden krieltjes in. Verdeel er de helft van de boter over, plet het teentje look erbij. Voeg ook de rozemarijn en de in 2 gesneden sjalotten erbij, bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
3
Ondertussen verwarm je een pan en een nootje geklaarde boter, bak de lamskroontjes in enkele min. rondom bruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
4
Persilade: Mix alle ingrediënten voor de persilade tot een homogene massa. Verdeel deze over het vlees en schik ze in de ovenschaal. Bak ze 15 tot 20 min. verder met de krieltjes.
5
Saus: Blus de pan met de rode wijn en roer alle vleesresten los. Voeg de lamsfond toe en laat de saus tot de helft reduceren op een zacht vuur. Bind ze dan met de bruine roux, kruid met peper en giet ze door een zeef, monteer met een nootje boter en houd ze warm.
6
Kuis de boontjes en stoom ze gaar, verfris ze in ijswater zodat ze hun frisse groene kleur bewaren. Verwarm ze net voor het serveren nog even in een pan met de rest van de gesmolten boter. Kruid met peper en zout en wat gehakte platte peterselie.
7
Controleer of het vlees gaar is en bak het indien nodig nog enkele min. verder. Snijd de lamskroontjes in stukken en serveer ze op warme borden, werk af met een extra draai van de pepermolen en een beetje gehakte peterselie.
1
Leg het oude brood in de oven en verwarm voor op 180°C. Haal het brood uit de oven wanneer de temperatuur bereikt is.
2
Vet een grote ovenschaal in met geklaarde boter en schik er de in 2 gesneden krieltjes in. Verdeel er de helft van de boter over, plet het teentje look erbij. Voeg ook de rozemarijn en de in 2 gesneden sjalotten erbij, bak ze 10 min. in de voorverwarmde oven.
3
Ondertussen verwarm je een pan en een nootje geklaarde boter, bak de lamskroontjes in enkele min. rondom bruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
4
Persilade: Mix alle ingrediënten voor de persilade tot een homogene massa. Verdeel deze over het vlees en schik ze in de ovenschaal. Bak ze 15 tot 20 min. verder met de krieltjes.
5
Saus: Blus de pan met de rode wijn en roer alle vleesresten los. Voeg de lamsfond toe en laat de saus tot de helft reduceren op een zacht vuur. Bind ze dan met de bruine roux, kruid met peper en giet ze door een zeef, monteer met een nootje boter en houd ze warm.
6
Kuis de boontjes en stoom ze gaar, verfris ze in ijswater zodat ze hun frisse groene kleur bewaren. Verwarm ze net voor het serveren nog even in een pan met de rest van de gesmolten boter. Kruid met peper en zout en wat gehakte platte peterselie.
7
Controleer of het vlees gaar is en bak het indien nodig nog enkele min. verder. Snijd de lamskroontjes in stukken en serveer ze op warme borden, werk af met een extra draai van de pepermolen en een beetje gehakte peterselie.