1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 25 g gesmolten boter. Fruit ze gedurende 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 5 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg indien nodig een beetje water toe).
2
Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
3
Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur, roer er een scheutje citroensap en de gehakte bieslook onder. Voeg de uitgelekte aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak.
4
Bedek een grote schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat 12 u in de koelkast rusten.
5
Meng de eieren met peper en zout. Rol de balletjes in de rest van de bloem, haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Laat ze minstens 2 u. in de koelkast rusten.
6
Bak de kroketjes goudbruin in de hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes en peterselie.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 25 g gesmolten boter. Fruit ze gedurende 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 5 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg indien nodig een beetje water toe).
2
Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water.
3
Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur, roer er een scheutje citroensap en de gehakte bieslook onder. Voeg de uitgelekte aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak.
4
Bedek een grote schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat 12 u in de koelkast rusten.
5
Meng de eieren met peper en zout. Rol de balletjes in de rest van de bloem, haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Laat ze minstens 2 u. in de koelkast rusten.
6
Bak de kroketjes goudbruin in de hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes en peterselie.