1
Verwarm de groentebouillon en laat er de stukken kip gedurende een 20-tal minuten op een zacht vuur in garen.
2
Schil de wortelen en de selderstengels met een dunschiller om de draden te verwijderen. Snijd ze in staafjes. Snijd het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Schil de aard-appelen en snijd ze in gelijke stukken.
3
Verwarm de olijfolie in een ruime kom en stoof er de groenten en aardappelen in aan. Voeg tijm en laurier toe en kruid met peper en zout.
4
Voeg de stukken kip met de bouillon toe aan de groenten en laat alles nog een 10 tot 15 minuten verder garen. De aardappelen moeten gaar zijn. Kruid het geheel nog even goed af en voeg dan de zure room toe.
5
Werk de waterzooi af met de gehakte peterselie.
1
Verwarm de groentebouillon en laat er de stukken kip gedurende een 20-tal minuten op een zacht vuur in garen.
2
Schil de wortelen en de selderstengels met een dunschiller om de draden te verwijderen. Snijd ze in staafjes. Snijd het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Schil de aard-appelen en snijd ze in gelijke stukken.
3
Verwarm de olijfolie in een ruime kom en stoof er de groenten en aardappelen in aan. Voeg tijm en laurier toe en kruid met peper en zout.
4
Voeg de stukken kip met de bouillon toe aan de groenten en laat alles nog een 10 tot 15 minuten verder garen. De aardappelen moeten gaar zijn. Kruid het geheel nog even goed af en voeg dan de zure room toe.
5
Werk de waterzooi af met de gehakte peterselie.