⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWaterzooi van kip en zure room
Delhaize logo
  • Waterzooi van kip en zure room

Waterzooi van kip en zure room

Waterzooi van kip en zure room
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g Bio kippenbouten
  • 750 g bio kipfilets
  • 3 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 preistokken
  • 8 aardappelen vastkokend
  • 2 l groentebouillon
  • 4 el zure room
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 750 g Bio kippenbouten
  • 750 g bio kipfilets
  • 3 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 preistokken
  • 8 aardappelen vastkokend
  • 2 l groentebouillon
  • 4 el zure room
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 45 min.
1
Verwarm de groentebouillon en laat er de stukken kip gedurende een 20-tal minuten op een zacht vuur in garen.
2
Schil de wortelen en de selderstengels met een dunschiller om de draden te verwijderen. Snijd ze in staafjes. Snijd het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Schil de aard-appelen en snijd ze in gelijke stukken.
3
Verwarm de olijfolie in een ruime kom en stoof er de groenten en aardappelen in aan. Voeg tijm en laurier toe en kruid met peper en zout.
4
Voeg de stukken kip met de bouillon toe aan de groenten en laat alles nog een 10 tot 15 minuten verder garen. De aardappelen moeten gaar zijn. Kruid het geheel nog even goed af en voeg dan de zure room toe.
5
Werk de waterzooi af met de gehakte peterselie.
1
Verwarm de groentebouillon en laat er de stukken kip gedurende een 20-tal minuten op een zacht vuur in garen.
2
Schil de wortelen en de selderstengels met een dunschiller om de draden te verwijderen. Snijd ze in staafjes. Snijd het groen van de prei en snijd het wit in stukken. Schil de aard-appelen en snijd ze in gelijke stukken.
3
Verwarm de olijfolie in een ruime kom en stoof er de groenten en aardappelen in aan. Voeg tijm en laurier toe en kruid met peper en zout.
4
Voeg de stukken kip met de bouillon toe aan de groenten en laat alles nog een 10 tot 15 minuten verder garen. De aardappelen moeten gaar zijn. Kruid het geheel nog even goed af en voeg dan de zure room toe.
5
Werk de waterzooi af met de gehakte peterselie.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouten | Kip | Bio
Delhaize Bouten | Kip | Bio
2 × +/- 600 gr
Bio
    +/-€
    7
    97
    Filet | Kip
    Delhaize Filet | Kip
    2 × 600 gr
    7
    80
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Groene selder | Bio
    Delhaize Groene selder | Bio
    2 × 350 gr
    Bio
      2
      29
      Prei | Fijngesneden
      Delhaize Prei | Fijngesneden
      300 gr
      2de tegen -50%
      1
      69
      Aardappelen | Nicola
      Delhaize Aardappelen | Nicola
      1 kg
      2
      69
      Bouillon | Groenten
      Fundo Bouillon | Groenten
      46,5 cl
      2de tegen -50%
      4
      69
      Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
      Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
      25 cl
      3
      39
      Tijm | Verpakt
      Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
      1
      49
      Kruiden | Laurier | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
      18 gr
      3
      89
      Bladpeterselie | Verpakt
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
      1
      49

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      +/-€57,64