Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenStoofpotje met linzen
Delhaize logo
  • Stoofpotje met linzen

Stoofpotje met linzen

Stoofpotje met linzen
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 200 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse tijm
  • 1/2 kl komijn
  • 1/2 kl kurkuma
  • 200 g linzen (uit blik)
  • 200 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen (het sap)
  • enkele takjes rozemarijn

Begin met koken

: 35 à 40 min
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de komijn, de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
2
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de partjes op in een beetje olijfolie. Voeg de bereiding toe aan de ui. Bedek de pan en laat garen totdat de groenten zacht zijn. Spoel de linzen en kikkererwten goed af. ”Emondeer” de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de bereiding, samen met het limoensap, de tijm en de helft van de rozemarijn. Laat het geheel 5 min sudderen. Kruid bij indien nodig. Werk af met de overgebleven takjes rozemarijn en dien op.
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de komijn, de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
2
Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes. Bak de partjes op in een beetje olijfolie. Voeg de bereiding toe aan de ui. Bedek de pan en laat garen totdat de groenten zacht zijn. Spoel de linzen en kikkererwten goed af. ”Emondeer” de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de bereiding, samen met het limoensap, de tijm en de helft van de rozemarijn. Laat het geheel 5 min sudderen. Kruid bij indien nodig. Werk af met de overgebleven takjes rozemarijn en dien op.
Nutritionele informatie
Energie: 189 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegan
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Zoete aardappel | Kubus
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Komijn
Santa Maria Kruiden | Komijn
33 gr
-10% voor 3
3
49
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Groene linzen | Bio | Eco
Delhaize Groene linzen | Bio | Eco
210 gr
Bio
    2
    09
    Kikkererwten | Bio
    Delhaize Kikkererwten | Bio
    220 gr
    Bio
      1
      29
      Tomato Frito
      Heinz Tomato Frito
      780 gr
      1
      75
      Trostomaten | Bio
      Delhaize Trostomaten | Bio
      2 × 500 gr
      Bio
        3
        49
        Limoen | 1 st
        Delhaize Limoen | 1 st
        1 st
        0
        59
        Kruiden | Rozemarijn
        Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
        21 gr
        -10% voor 3
        2
        95

        Reeds in je keuken

        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Totaal:
        €25,44