⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSchelpdieren op Braziliaanse wijze
Delhaize logo
  • Schelpdieren op Braziliaanse wijze

Schelpdieren op Braziliaanse wijze

Schelpdieren op Braziliaanse wijze
Gemiddeld
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 20 dl kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen
  • 1 limoen (voor de afwerking)
  • peper
  • 3 dikke el grof zout
  • 2 schaaltjes schelpdieren naar keuze: tapijtschelpen, kokkels, venusschelpen of zwaardschedes
  • 20 dl kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el gehakte verse koriander
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 limoenen
  • 1 limoen (voor de afwerking)
  • peper
  • 3 dikke el grof zout

Begin met koken

: 15 min. (+ weken 1 u 30’)
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de olie in een grote kookpot. Fruit er de gehakte ui en de geperste knoflookteentjes in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, roer 2 min., voeg dan de kokosmelk toe en het sap van de limoenen. Doe er de schelpdieren bij, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
3
Breng op smaak met peper en zout, voeg de koriander toe en dien onmiddelllijk op, afgewerkt met partjes limoen. Serveer met witte rijst of knapperig brood.
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de olie in een grote kookpot. Fruit er de gehakte ui en de geperste knoflookteentjes in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, roer 2 min., voeg dan de kokosmelk toe en het sap van de limoenen. Doe er de schelpdieren bij, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
3
Breng op smaak met peper en zout, voeg de koriander toe en dien onmiddelllijk op, afgewerkt met partjes limoen. Serveer met witte rijst of knapperig brood.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Romantisch diner,Eindejaar
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vongole
Delhaize Vongole
500 gr
11
99
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
2 × 1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€27,14