1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de olie in een grote kookpot. Fruit er de gehakte ui en de geperste knoflookteentjes in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, roer 2 min., voeg dan de kokosmelk toe en het sap van de limoenen. Doe er de schelpdieren bij, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
3
Breng op smaak met peper en zout, voeg de koriander toe en dien onmiddelllijk op, afgewerkt met partjes limoen. Serveer met witte rijst of knapperig brood.
1
Spoel de schelpdieren (gooi de beschadigde weg) en doe ze in een grote kom. Bedek met koud water, voeg een dikke eetlepel grof zout toe, meng en laat 30 minuten weken om het zand te verwijderen. Herhaal alles nog 2 keer (in totaal 1 u 30’ weken). Giet af.
2
Doe de olie in een grote kookpot. Fruit er de gehakte ui en de geperste knoflookteentjes in gedurende 5 min. op zacht vuur. Voeg de gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaten toe, roer 2 min., voeg dan de kokosmelk toe en het sap van de limoenen. Doe er de schelpdieren bij, zet een deksel op de pot en draai het vuur hoog. Schud de pot regelmatig. De schelpen zijn na enkele minuten open.
3
Breng op smaak met peper en zout, voeg de koriander toe en dien onmiddelllijk op, afgewerkt met partjes limoen. Serveer met witte rijst of knapperig brood.