Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Vissoep

Vissoep
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g geconcentreerde tomaten
  • 3 stengels selder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl pastis
  • 5 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rivierkreeftenkoppen
  • 1 vissenkop
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1/2 venkel
  • 1 kreeftenkop
  • zout
  • 1 kokertje saffraanpoeder
  • 100 g geconcentreerde tomaten
  • 3 stengels selder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 3 e.l. olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl pastis
  • 5 cl cognac
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rivierkreeftenkoppen
  • 1 vissenkop
  • 1 ui
  • 1 wortel

Begin met koken

: 35 min + 30 min kooktijd
1
Hak de rivierkreeftenkoppen en de kreeftenkop (zonder pantser) in grote stukken. Hak 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels selder en de halve venkel in stukjes.
2
Fruit de kreeftenkoppen in een stoofpan met de olie. Voeg de groenten, de tijm, rozemarijn en de geperste knoflook toe. Laat 5 min fruiten en voeg vervolgens de geconcentreerde tomaten toe. Roer 2 min, overgiet de koppen daarna met cognac en flambeer (opgepast: schakel eerst de dampkap uit!). Voeg de pastis en de witte wijn toe en laat 2 min inkoken. Voeg vervolgens de saffraan, cayennepeper en het zout toe. Zet de ingrediënten net onder water (ong. 1 l).
3
Maak de vissenkop schoon (verwijder de ogen en de kieuwen) en voeg hem bij in de stoofpan. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Mix de soep heel fijn gedurende een lange periode. Giet ze door een puntzeef en pers het sap goed uit de overblijvende massa met een lepel. Breng op smaak. Voeg de boter toe en mix de soep nog een keer om ze lichtjes te laten schuimen.
5
Versier met groenten en kruiden naar keuze.
1
Hak de rivierkreeftenkoppen en de kreeftenkop (zonder pantser) in grote stukken. Hak 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 3 stengels selder en de halve venkel in stukjes.
2
Fruit de kreeftenkoppen in een stoofpan met de olie. Voeg de groenten, de tijm, rozemarijn en de geperste knoflook toe. Laat 5 min fruiten en voeg vervolgens de geconcentreerde tomaten toe. Roer 2 min, overgiet de koppen daarna met cognac en flambeer (opgepast: schakel eerst de dampkap uit!). Voeg de pastis en de witte wijn toe en laat 2 min inkoken. Voeg vervolgens de saffraan, cayennepeper en het zout toe. Zet de ingrediënten net onder water (ong. 1 l).
3
Maak de vissenkop schoon (verwijder de ogen en de kieuwen) en voeg hem bij in de stoofpan. Laat 30 min op een zacht vuurtje sudderen.
4
Mix de soep heel fijn gedurende een lange periode. Giet ze door een puntzeef en pers het sap goed uit de overblijvende massa met een lepel. Breng op smaak. Voeg de boter toe en mix de soep nog een keer om ze lichtjes te laten schuimen.
5
Versier met groenten en kruiden naar keuze.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Cognac | VS | 40% Alc | 20cl
20 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Verse look
140 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Langoustine
5

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Prei
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bisque de homard
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Double Tomatenconcentraat
Mutti Double Tomatenconcentraat
130 gr
1
89
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
3 × 350 gr
Bio
    2
    29
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
    Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
    37,5 cl
    -30%
    25
    89
    €36,99
    Pastis | 45% Alc
    Pastis 51 Pastis | 45% Alc
    70 cl
    21
    49
    Mix van Visfiletstukjes
    Delhaize Mix van Visfiletstukjes
    500 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    6
    99
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45
    Gestoomde worteltjes
    * Gestoomde worteltjes
    250 gr
    2
    99
    Venkel
    Delhaize Venkel
    500 gr
    1
    79
    Kruiden | Saffraan | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    -10% voor 3
    8
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €99,44