1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in frieten. Meng ze met 2 el olijfolie en leg ze in één enkele laag op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 20 min. in de oven en keer ze halverwege de gaartijd om.
2
Snijd, was en centrifugeer de sla. Doe de uitgelekte sla in een slakom, samen met de gesnipperde rode ui.
3
Doe de mayonaise in een steelpan. Voeg de mosterd, de dragonazijn, 4 el water en de fijn gehakte dragon toe (zonder de takjes). Verwarm het mengsel op een heel zacht vuurtje, zonder het te laten koken. Kruid naar wens.
4
Verhit een grill zonder vetstof op een hoog vuur. Als de grill goed heet is, bestrijk je de steaks et olijfolie en schroei je ze anderhalve min. per kant dicht. Zet het vuur op de laagste stand en laat het vlees verdergaren naar wens en volgens de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
5
Meng het slaatje met de resterende olijfolie, de sherryazijn en een snufje zout. Serveer het bij de steaks, de frietjes en de saus.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in frieten. Meng ze met 2 el olijfolie en leg ze in één enkele laag op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 20 min. in de oven en keer ze halverwege de gaartijd om.
2
Snijd, was en centrifugeer de sla. Doe de uitgelekte sla in een slakom, samen met de gesnipperde rode ui.
3
Doe de mayonaise in een steelpan. Voeg de mosterd, de dragonazijn, 4 el water en de fijn gehakte dragon toe (zonder de takjes). Verwarm het mengsel op een heel zacht vuurtje, zonder het te laten koken. Kruid naar wens.
4
Verhit een grill zonder vetstof op een hoog vuur. Als de grill goed heet is, bestrijk je de steaks et olijfolie en schroei je ze anderhalve min. per kant dicht. Zet het vuur op de laagste stand en laat het vlees verdergaren naar wens en volgens de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
5
Meng het slaatje met de resterende olijfolie, de sherryazijn en een snufje zout. Serveer het bij de steaks, de frietjes en de saus.