Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPasticcio van tortellini met champignons en ricotta 
Delhaize logo
  • Pasticcio van tortellini met champignons en ricotta 

Pasticcio van tortellini met champignons en ricotta 

Pasticcio van tortellini met champignons en ricotta 
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g witte champignons
  • 200 g jonge spinazie
  • 2 schaaltjes 250 g tortellini met rauwe ham
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte mozarella
  • 5 dl volle melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • Muskaatnoot
  • Peper
  • zout
  • 500 g witte champignons
  • 200 g jonge spinazie
  • 2 schaaltjes 250 g tortellini met rauwe ham
  • 250 g ricotta
  • 100 g geraspte mozarella
  • 5 dl volle melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 4 el olijfolie
  • Muskaatnoot
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de champignons in dikke schijfjes en bak ze in een grote pan met olijfolie. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de spinazieblaadjes toe. Laat nog 2 min. verdergaren op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
2
Kook de tortellini 30 sec. in een grote pot kokend water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk onder in koud water. 
3
Smelt de boter in een grote steelpan. Strooi er wat bloem bij en laat 2 min. lichtjes kleuren op een matig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er geen klontjes meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken op een laag vuurtje (blijf roeren). Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en roer tot de saus mooi glad is. Kruid naar wens. 
4
Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel wat van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg er de helft van de uitgelekte tortellini op en giet er weer wat saus over. Leg daarop de champignons, gevolgd door weer een laagje saus. Voeg de rest van de tortellini toe en tot slot de rest van de saus. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak 15 min. in de oven. 
5
Serveer het gerecht heet. 
1
Snijd de champignons in dikke schijfjes en bak ze in een grote pan met olijfolie. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de spinazieblaadjes toe. Laat nog 2 min. verdergaren op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
2
Kook de tortellini 30 sec. in een grote pot kokend water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk onder in koud water. 
3
Smelt de boter in een grote steelpan. Strooi er wat bloem bij en laat 2 min. lichtjes kleuren op een matig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er geen klontjes meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken op een laag vuurtje (blijf roeren). Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en roer tot de saus mooi glad is. Kruid naar wens. 
4
Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel wat van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg er de helft van de uitgelekte tortellini op en giet er weer wat saus over. Leg daarop de champignons, gevolgd door weer een laagje saus. Voeg de rest van de tortellini toe en tot slot de rest van de saus. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak 15 min. in de oven. 
5
Serveer het gerecht heet. 
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 665/160 ; Vetten (g): 9,1 ; Verzadigde vetzuren (g): 4,4 ; Koolhydraten (g): 11,8 ; Suikers (g): 2,1 ; Vezels (g): 0,5 ; Eiwitten (g): 7,3 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 866 ; Nutri-score: C

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 665/160 ; Vetten (g): 9,1 ; Verzadigde vetzuren (g): 4,4 ; Koolhydraten (g): 11,8 ; Suikers (g): 2,1 ; Vezels (g): 0,5 ; Eiwitten (g): 7,3 ; Zout (g): 0,5 ; Energie (kcal per portie): 866 ; Nutri-score: C
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Jonge spinazieblaadjes
Delhaize Jonge spinazieblaadjes
200 gr
1
99
Tortelloni tomaat mozzarella
Delhaize Tortelloni tomaat mozzarella
250 gr
2
49
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Mozzarella | Bol
Delhaize Mozzarella | Bol
125 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Melk | Volle
Campina Melk | Volle
6 x 1 l
2de tegen -50%
11
29
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
2+1 gratis
4
99

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Kant en klaar
Fairebel Boter | Kant en klaar
250 gr
1+1 gratis
4
25
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2+1 gratis
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
2+1 gratis
6
35
Totaal:
€24,39