1
Snijd de champignons in dikke schijfjes en bak ze in een grote pan met olijfolie. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de spinazieblaadjes toe. Laat nog 2 min. verdergaren op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
2
Kook de tortellini 30 sec. in een grote pot kokend water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk onder in koud water.
3
Smelt de boter in een grote steelpan. Strooi er wat bloem bij en laat 2 min. lichtjes kleuren op een matig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er geen klontjes meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken op een laag vuurtje (blijf roeren). Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en roer tot de saus mooi glad is. Kruid naar wens.
4
Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel wat van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg er de helft van de uitgelekte tortellini op en giet er weer wat saus over. Leg daarop de champignons, gevolgd door weer een laagje saus. Voeg de rest van de tortellini toe en tot slot de rest van de saus. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak 15 min. in de oven.
5
Serveer het gerecht heet.
1
Snijd de champignons in dikke schijfjes en bak ze in een grote pan met olijfolie. Als ze bijna gaar zijn, voeg je de spinazieblaadjes toe. Laat nog 2 min. verdergaren op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
2
Kook de tortellini 30 sec. in een grote pot kokend water. Giet ze af en dompel ze onmiddellijk onder in koud water.
3
Smelt de boter in een grote steelpan. Strooi er wat bloem bij en laat 2 min. lichtjes kleuren op een matig vuur. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer met de garde tot er geen klontjes meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken op een laag vuurtje (blijf roeren). Voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe. Haal de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en roer tot de saus mooi glad is. Kruid naar wens.
4
Verwarm de oven voor op 180° C. Verdeel wat van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg er de helft van de uitgelekte tortellini op en giet er weer wat saus over. Leg daarop de champignons, gevolgd door weer een laagje saus. Voeg de rest van de tortellini toe en tot slot de rest van de saus. Strooi er de geraspte mozzarella over en bak 15 min. in de oven.
5
Serveer het gerecht heet.