1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden) 20 min. in gezouten water.
2
Snijd 600 g skreihaasje in 4 porties en leg ze in een ovenschaal met bakpapier. Olie ze in en kruid ze lichtjes, bestrooi ze met 4 takjes tijm en bedek ze met 4 keer 2 sneetjes gerookt ontbijtspek, dat je lichtjes verfrommelt. Bak 12 tot 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C), afhankelijk van de grootte van de stukken.
3
Hak 300 g shiitakes fijn en bak ze in een grote pan op een matig vuur met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg na het koken 4 takjes gehakte peterselie toe. Doe de uitgelekte aardappelen terug in de kookpot, weg van het vuur. Voeg 2 dl crème fraîche 20% vg en 2 tl olijfolie met zwarte truffel toe en pureer tot een gladde puree.
4
Kruid naar wens en dien het gerecht warm op. Als versiering kan je eventueel nog wat groen toevoegen zoals postelein, waterkers of kervel.
5
Servez le tout bien chaud, éventuellement décoré d’un peu de verdure : pourpier, cresson, cerfeuil...
1
Kook 1 kg kruimige aardappelen (geschild en in stukken gesneden) 20 min. in gezouten water.
2
Snijd 600 g skreihaasje in 4 porties en leg ze in een ovenschaal met bakpapier. Olie ze in en kruid ze lichtjes, bestrooi ze met 4 takjes tijm en bedek ze met 4 keer 2 sneetjes gerookt ontbijtspek, dat je lichtjes verfrommelt. Bak 12 tot 15 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C), afhankelijk van de grootte van de stukken.
3
Hak 300 g shiitakes fijn en bak ze in een grote pan op een matig vuur met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg na het koken 4 takjes gehakte peterselie toe. Doe de uitgelekte aardappelen terug in de kookpot, weg van het vuur. Voeg 2 dl crème fraîche 20% vg en 2 tl olijfolie met zwarte truffel toe en pureer tot een gladde puree.
4
Kruid naar wens en dien het gerecht warm op. Als versiering kan je eventueel nog wat groen toevoegen zoals postelein, waterkers of kervel.
5
Servez le tout bien chaud, éventuellement décoré d’un peu de verdure : pourpier, cresson, cerfeuil...