Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenMosselen met frietjes uit de oven
Delhaize logo
  • Mosselen met frietjes uit de oven
    A

Mosselen met frietjes uit de oven

Mosselen met frietjes uit de ovenA
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kg mosselen
  • 1 zak van 300 g mosselgroenten
  • 800 g aardappelen Nicola
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • Peper
  • fleur de sel
  • 4 kg mosselen
  • 1 zak van 300 g mosselgroenten
  • 800 g aardappelen Nicola
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • Peper
  • fleur de sel

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd de aardappelen (ongeschild) in frieten. Meng ze met de olijfolie en leg ze in één enkele laag op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 20 min. enkeer ze halverwege de gaartijd om.
2
Spoel de mosselen verschillende keren met koud water. Schraap ze proper indien nodig.
3
Bak de mosselgroenten met de boter in een grote kookpot (of in afzonderlijke mosselpotjes).Voeg na 2 min. de mosselen toe, samen met peper en de witte wijn. Dek af en laat zo’n 5 min.koken op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud af en toe de pot op.
4
Bestrooi de frieten lichtjes met fleur de sel en serveer ze bij de mosselen.
1
Verwarm de oven voor op 220° C. Snijd de aardappelen (ongeschild) in frieten. Meng ze met de olijfolie en leg ze in één enkele laag op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 20 min. enkeer ze halverwege de gaartijd om.
2
Spoel de mosselen verschillende keren met koud water. Schraap ze proper indien nodig.
3
Bak de mosselgroenten met de boter in een grote kookpot (of in afzonderlijke mosselpotjes).Voeg na 2 min. de mosselen toe, samen met peper en de witte wijn. Dek af en laat zo’n 5 min.koken op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud af en toe de pot op.
4
Bestrooi de frieten lichtjes met fleur de sel en serveer ze bij de mosselen.
Nutritionele informatie
A
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 345/82 ; Vetten (g): 2,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 6,9 ; Suikers (g): 0,5 ; Vezels (g): 0,9 ; Eiwitten (g): 5,8 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 525 ; Nutri-score: A
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 345/82 ; Vetten (g): 2,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 0,9 ; Koolhydraten (g): 6,9 ; Suikers (g): 0,5 ; Vezels (g): 0,9 ; Eiwitten (g): 5,8 ; Zout (g): 0,4 ; Energie (kcal per portie): 525 ; Nutri-score: A