⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWortelshakshuka met lentegroentjes uit de oven
Delhaize logo
  • Wortelshakshuka met lentegroentjes uit de oven
    A

Wortelshakshuka met lentegroentjes uit de oven

door Line Couvreur
Wortelshakshuka met lentegroentjes uit de ovenA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 eieren
  • 1 bussel wortelen
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 ui
  • 1/2 kl kristalsuiker
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 eieren
  • 1 bussel wortelen
  • 250 g kerstomaten
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 ui
  • 1/2 kl kristalsuiker
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd ± 400 g wortelen in schijfjes en hak de ui grof. Doe alles in een kleine kookpot, overgiet met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Prik de tomaten in, kort de lente-uitjes in en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de rest van de ingekorte en schoongeborstelde wortelen toe. Besprenkel alles met 3 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi de tomaten met de suiker. Schuif 20 min. in de oven.
3
Giet de gekookte wortelschijfjes en de ui af (bewaar de bouillon). Mix ze met 2 el olijfolie tot de textuur van een fijne coulis en giet er indien nodig een beetje bouillon bij. Breng verder op smaak.
4
Giet de coulis in een sauteerpan, verdeel er de geroosterde groenten bovenop en warm zachtjes op. Maak 4 kuiltjes in de bereiding en breek er telkens 1 ei in. Zet het deksel op de pan en laat de eiwitten ± 8 min. zachtjes stollen (houd ze in het oog). Kruid met peper, met zout en dien meteen op met brood.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd ± 400 g wortelen in schijfjes en hak de ui grof. Doe alles in een kleine kookpot, overgiet met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Prik de tomaten in, kort de lente-uitjes in en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de rest van de ingekorte en schoongeborstelde wortelen toe. Besprenkel alles met 3 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi de tomaten met de suiker. Schuif 20 min. in de oven.
3
Giet de gekookte wortelschijfjes en de ui af (bewaar de bouillon). Mix ze met 2 el olijfolie tot de textuur van een fijne coulis en giet er indien nodig een beetje bouillon bij. Breng verder op smaak.
4
Giet de coulis in een sauteerpan, verdeel er de geroosterde groenten bovenop en warm zachtjes op. Maak 4 kuiltjes in de bereiding en breek er telkens 1 ei in. Zet het deksel op de pan en laat de eiwitten ± 8 min. zachtjes stollen (houd ze in het oog). Kruid met peper, met zout en dien meteen op met brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 129 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 2,7 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 5,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 129 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 2,7 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 5,7 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Tomaten | Datterino
Delhaize Tomaten | Datterino
400 gr
3
99
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65

Reeds in je keuken

Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€9,52