1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd ± 400 g wortelen in schijfjes en hak de ui grof. Doe alles in een kleine kookpot, overgiet met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Prik de tomaten in, kort de lente-uitjes in en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de rest van de ingekorte en schoongeborstelde wortelen toe. Besprenkel alles met 3 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi de tomaten met de suiker. Schuif 20 min. in de oven.
3
Giet de gekookte wortelschijfjes en de ui af (bewaar de bouillon). Mix ze met 2 el olijfolie tot de textuur van een fijne coulis en giet er indien nodig een beetje bouillon bij. Breng verder op smaak.
4
Giet de coulis in een sauteerpan, verdeel er de geroosterde groenten bovenop en warm zachtjes op. Maak 4 kuiltjes in de bereiding en breek er telkens 1 ei in. Zet het deksel op de pan en laat de eiwitten ± 8 min. zachtjes stollen (houd ze in het oog). Kruid met peper, met zout en dien meteen op met brood.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd ± 400 g wortelen in schijfjes en hak de ui grof. Doe alles in een kleine kookpot, overgiet met water, kruid met zout en breng aan de kook. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Prik de tomaten in, kort de lente-uitjes in en verdeel ze over de ovenplaat. Voeg de rest van de ingekorte en schoongeborstelde wortelen toe. Besprenkel alles met 3 el olijfolie, kruid met zout en bestrooi de tomaten met de suiker. Schuif 20 min. in de oven.
3
Giet de gekookte wortelschijfjes en de ui af (bewaar de bouillon). Mix ze met 2 el olijfolie tot de textuur van een fijne coulis en giet er indien nodig een beetje bouillon bij. Breng verder op smaak.
4
Giet de coulis in een sauteerpan, verdeel er de geroosterde groenten bovenop en warm zachtjes op. Maak 4 kuiltjes in de bereiding en breek er telkens 1 ei in. Zet het deksel op de pan en laat de eiwitten ± 8 min. zachtjes stollen (houd ze in het oog). Kruid met peper, met zout en dien meteen op met brood.