1
Snijd de kerstomaten in 2 en meng ze met 1 el olijfolie, de helft van het grofgehakte basilicum, 2 el citroensap, peper en zout.
2
Fruit de rijst 2 min. in een sauteerpan, met 1 el olijfolie en 2 el pesto. Overgiet hem met 6 dl water, breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 4 min. pruttelen.
3
Snijd de kabeljauw in porties, duw ze lichtjes in de rijst en voeg de tomatensalade toe. Zet het deksel weer op de pan en laat 6 min. sudderen, of tot de kabeljauw net gaar is.
4
Verdeel de rest van de pesto over de rijst. Besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap. Werk af met de rest van het basilicum en serveer.
1
Snijd de kerstomaten in 2 en meng ze met 1 el olijfolie, de helft van het grofgehakte basilicum, 2 el citroensap, peper en zout.
2
Fruit de rijst 2 min. in een sauteerpan, met 1 el olijfolie en 2 el pesto. Overgiet hem met 6 dl water, breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 4 min. pruttelen.
3
Snijd de kabeljauw in porties, duw ze lichtjes in de rijst en voeg de tomatensalade toe. Zet het deksel weer op de pan en laat 6 min. sudderen, of tot de kabeljauw net gaar is.
4
Verdeel de rest van de pesto over de rijst. Besprenkel met een scheutje olijfolie en citroensap. Werk af met de rest van het basilicum en serveer.