Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSoep met spruitjes, amandelen en ricotta
Delhaize logo
  • Soep met spruitjes, amandelen en ricotta
    B

Soep met spruitjes, amandelen en ricotta

door Gema Gomez
Soep met spruitjes, amandelen en ricottaB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 g spruiten
  • 1 ui
  • 1 grote bloemige aardappel (van 150 g)
  • 60 g Californische amandelen
  • 250 g ricotta
  • 3 dl volle melk
  • 2 el olijfolie
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • peper
  • zout
  • 750 g spruiten
  • 1 ui
  • 1 grote bloemige aardappel (van 150 g)
  • 60 g Californische amandelen
  • 250 g ricotta
  • 3 dl volle melk
  • 2 el olijfolie
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 25 min. kooktijd
1
Kort de spruitjes in, verwijder de beschadigde blaadjes en snijd ze in 2. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Doe de groenten samen met de grofgehakte ui, de melk, 7 dl water en de verkruimelde bouillonblokjes in een kookpot. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof en meng de ricotta met een vork om hem zachter te maken.
3
Voeg de olijfolie in de kookpot toe en mix fijn. Giet er eventueel een beetje water bij en breng verder op smaak. Serveer de soep en werk elk bord (of elke kom) af met een schepje ricotta en met gehakte amandelen. Dien heet op.
1
Kort de spruitjes in, verwijder de beschadigde blaadjes en snijd ze in 2. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Doe de groenten samen met de grofgehakte ui, de melk, 7 dl water en de verkruimelde bouillonblokjes in een kookpot. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
2
Laat 5 min. rusten. Hak intussen de amandelen grof en meng de ricotta met een vork om hem zachter te maken.
3
Voeg de olijfolie in de kookpot toe en mix fijn. Giet er eventueel een beetje water bij en breng verder op smaak. Serveer de soep en werk elk bord (of elke kom) af met een schepje ricotta en met gehakte amandelen. Dien heet op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 5,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 7,7 g - Koolhydraten: 7,7 g - Vezels: 2,5 g - Eiwitten: 5,3 g
Gluten vrij
Lunch

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.