Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPatatas bravas op de barbecue
Delhaize logo
  • Patatas bravas op de barbecue

Patatas bravas op de barbecue

door Loïc Van Impe
Patatas bravas op de barbecue
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bussel dille
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 kg aardappelen
  • 1 el bloem
  • 250 g natuuryoghurt
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 2 el azijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 el paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bussel dille
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 kg aardappelen
  • 1 el bloem
  • 250 g natuuryoghurt
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 2 el azijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 el paprikapoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 10 à 15 min. in een grote kookpot gezouten water: ze moeten stevig blijven. Giet ze af en laat ze lauw worden.
2
Fruit intussen de gesnipperde ui en 2 gehakte teentjes knoflook, in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de paprika en het tomatenconcentraat toe, zodra alles mals en goudbruin is. Bestuif met de bloem, meng 1 min. op een zacht vuurtje en giet er, al kloppend, beetje bij beetje 5 dl water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 5 à 7 min. sudderen, tot de saus lichtjes indikt. Laat lauw worden en mix tot een gladde textuur.
3
Snijd de aardappelen in 2 en smeer ze in met olijfolie. Leg ze, met de snijkant naar onder op het hete rooster van de barbecue. Gril ze 5 à 7 min., tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Voeg enkele takjes rozemarijn toe op de grill.
4
Meng de yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, de azijn, de gehakte dille, peper en zout. Verdeel deze saus over een groot bord, leg er de gegrilde aardappelen bovenop, overgiet ze met de pikante saus en werk af met een beetje rozemarijn. Dien meteen op, bij het aperitief.
1
Kook de ongeschilde aardappelen gedurende 10 à 15 min. in een grote kookpot gezouten water: ze moeten stevig blijven. Giet ze af en laat ze lauw worden.
2
Fruit intussen de gesnipperde ui en 2 gehakte teentjes knoflook, in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de paprika en het tomatenconcentraat toe, zodra alles mals en goudbruin is. Bestuif met de bloem, meng 1 min. op een zacht vuurtje en giet er, al kloppend, beetje bij beetje 5 dl water bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 5 à 7 min. sudderen, tot de saus lichtjes indikt. Laat lauw worden en mix tot een gladde textuur.
3
Snijd de aardappelen in 2 en smeer ze in met olijfolie. Leg ze, met de snijkant naar onder op het hete rooster van de barbecue. Gril ze 5 à 7 min., tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Voeg enkele takjes rozemarijn toe op de grill.
4
Meng de yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, de azijn, de gehakte dille, peper en zout. Verdeel deze saus over een groot bord, leg er de gegrilde aardappelen bovenop, overgiet ze met de pikante saus en werk af met een beetje rozemarijn. Dien meteen op, bij het aperitief.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
99
Yoghurt | Natuur | Schapenmelk
Delhaize Yoghurt | Natuur | Schapenmelk
2 x 125 gr
2
15
Tomaten | Concentraat | Bio
Delhaize Tomaten | Concentraat | Bio
140 gr
Bio
    0
    88
    Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes
    120 gr
    3+1 gratis
    2
    25
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Verse look
    Delhaize Verse look
    2 × 140 gr
    2
    29
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Kruiden | Zeezout
      Delhaize Kruiden | Zeezout
      95 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      29
      Totaal:
      €14,66