Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenSmeuïge soep met noedels en pindakaas
Delhaize logo
  • Smeuïge soep met noedels en pindakaas
    C

Smeuïge soep met noedels en pindakaas

Smeuïge soep met noedels en pindakaasC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g tofu (facultatief)
  • 80 g witte champignons
  • 30 g jonge spinazieblaadjes (of kaleblaadjes)
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g pindakaas
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout
  • 2 limoenen
  • 225 g rijstnoedels 5 mm
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 el bio agavesiroop
  • 200 g tofu (facultatief)
  • 80 g witte champignons
  • 30 g jonge spinazieblaadjes (of kaleblaadjes)
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g pindakaas
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout
  • 2 limoenen
  • 225 g rijstnoedels 5 mm
  • 4 dl kokosmelk

Begin met koken

: 25 min.
1
Fruit de gehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een matig vuurtje, in een kookpot met 1 el arachideolie. Voeg de rode currypasta toe zodra de uien glazig zijn en meng 1 min. Giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook. Klop ½ kopje (± 100 g) pindakaas met de sojasaus, de agavesiroop en het sap van 1 geperste limoen. Giet in de kookpot en meng. Kruid met zout, met peper en laat 15 à 20 min. pruttelen.
2
Snipper intussen de champignons, hak de spinazieblaadjes (of de kale) en rasp de wortelen. Als je tofu wilt toevoegen, snijd hem in blokjes en bak ze met 1 el arachideolie en een beetje rode currypasta. Schep alles bij de soep en laat nog 5 à 7 min. sudderen.
3
Doe de noedels in een slakom, overgiet ze met kokend water en laat 5 min. rusten. Laat ze uitlekken en schep ze in de soep. Breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met 1 limoenpartje. Werk eventueel af met verse koriander en/of gesnipperde lente-uitjes. Laat het smaken!
1
Fruit de gehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een matig vuurtje, in een kookpot met 1 el arachideolie. Voeg de rode currypasta toe zodra de uien glazig zijn en meng 1 min. Giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook. Klop ½ kopje (± 100 g) pindakaas met de sojasaus, de agavesiroop en het sap van 1 geperste limoen. Giet in de kookpot en meng. Kruid met zout, met peper en laat 15 à 20 min. pruttelen.
2
Snipper intussen de champignons, hak de spinazieblaadjes (of de kale) en rasp de wortelen. Als je tofu wilt toevoegen, snijd hem in blokjes en bak ze met 1 el arachideolie en een beetje rode currypasta. Schep alles bij de soep en laat nog 5 à 7 min. sudderen.
3
Doe de noedels in een slakom, overgiet ze met kokend water en laat 5 min. rusten. Laat ze uitlekken en schep ze in de soep. Breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met 1 limoenpartje. Werk eventueel af met verse koriander en/of gesnipperde lente-uitjes. Laat het smaken!
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 14,4 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 4,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 14,4 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 4,8 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tofu | Noten | Vegan | Bio
Delhaize Tofu | Noten | Vegan | Bio
200 gr
Bio
    3
    79
    Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
    Delhaize Belgische | Gesneden | bruin | paddenstoelen
    300 gr
    2+1 gratis
    2
    79
    Bladspinazie | Gehakt
    Hak Bladspinazie | Gehakt
    245 gr
    2de tegen -50%
    2
    55
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    215 gr
    2de tegen -50%
    1
    85
    Pindakaas | Golden Roasted
    Whole Earth Pindakaas | Golden Roasted
    320 gr
    4
    39
    Curry | Pasta | Rood
    Delhaize Curry | Pasta | Rood
    110 gr
    1
    65
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Olie | Arachide
    Delhaize Olie | Arachide
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    19
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    59
    Noedels | Rijst
    Conimex Noedels | Rijst
    225 gr
    3
    29
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    40 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    95
    Agave  | Siroop | Bio
    Delhaize Agave | Siroop | Bio
    345 gr
    Bio
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    85

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Verse look
    Delhaize Verse look
    2 × 140 gr
    2
    29
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €32,04