1
Fruit de gehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een matig vuurtje, in een kookpot met 1 el arachideolie. Voeg de rode currypasta toe zodra de uien glazig zijn en meng 1 min. Giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook. Klop ½ kopje (± 100 g) pindakaas met de sojasaus, de agavesiroop en het sap van 1 geperste limoen. Giet in de kookpot en meng. Kruid met zout, met peper en laat 15 à 20 min. pruttelen.
2
Snipper intussen de champignons, hak de spinazieblaadjes (of de kale) en rasp de wortelen. Als je tofu wilt toevoegen, snijd hem in blokjes en bak ze met 1 el arachideolie en een beetje rode currypasta. Schep alles bij de soep en laat nog 5 à 7 min. sudderen.
3
Doe de noedels in een slakom, overgiet ze met kokend water en laat 5 min. rusten. Laat ze uitlekken en schep ze in de soep. Breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met 1 limoenpartje. Werk eventueel af met verse koriander en/of gesnipperde lente-uitjes. Laat het smaken!
1
Fruit de gehakte ui en de geperste teentjes knoflook op een matig vuurtje, in een kookpot met 1 el arachideolie. Voeg de rode currypasta toe zodra de uien glazig zijn en meng 1 min. Giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook. Klop ½ kopje (± 100 g) pindakaas met de sojasaus, de agavesiroop en het sap van 1 geperste limoen. Giet in de kookpot en meng. Kruid met zout, met peper en laat 15 à 20 min. pruttelen.
2
Snipper intussen de champignons, hak de spinazieblaadjes (of de kale) en rasp de wortelen. Als je tofu wilt toevoegen, snijd hem in blokjes en bak ze met 1 el arachideolie en een beetje rode currypasta. Schep alles bij de soep en laat nog 5 à 7 min. sudderen.
3
Doe de noedels in een slakom, overgiet ze met kokend water en laat 5 min. rusten. Laat ze uitlekken en schep ze in de soep. Breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met 1 limoenpartje. Werk eventueel af met verse koriander en/of gesnipperde lente-uitjes. Laat het smaken!