1
Fruit de ontpitte en gesnipperde paprikaās in een stoofpan, met de olijfolie en het gehakte teentje knoflook. Voeg na 5 min. 2,5 dl water toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er de kop aan. Snijd ze overlangs in 2 en verwijder het darmkanaaltje.
3
Houd 4 basilicumtakjes apart en mix de rest fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Dompel de courgettespaghetti in een kookpot kokend gezouten water en giet ze meteen af. Spoel ze onder koud water en meng ze met de basilicumolie.
5
Mix de paprikaās fijn en giet de saus door een puntzeef. Warm ze op, haal de pan van het vuur en voeg 20 g koude boter in blokjes toe. Klop de saus even en breng ze verder op smaak.
6
Kruid de garnalen met peper en zout. Bestrooi ze met gehakte tijm en bak ze op een vrij hoog vuur met 40 g boter, tot ze mooi dichtgeschroeid zijn. Serveer ze met de courgettes en de saus. Werk af met basilicum en serveer.
1
Fruit de ontpitte en gesnipperde paprikaās in een stoofpan, met de olijfolie en het gehakte teentje knoflook. Voeg na 5 min. 2,5 dl water toe en de bouillon. Breng aan de kook en laat 30 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Pel de ontdooide garnalen, maar laat er de kop aan. Snijd ze overlangs in 2 en verwijder het darmkanaaltje.
3
Houd 4 basilicumtakjes apart en mix de rest fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Dompel de courgettespaghetti in een kookpot kokend gezouten water en giet ze meteen af. Spoel ze onder koud water en meng ze met de basilicumolie.
5
Mix de paprikaās fijn en giet de saus door een puntzeef. Warm ze op, haal de pan van het vuur en voeg 20 g koude boter in blokjes toe. Klop de saus even en breng ze verder op smaak.
6
Kruid de garnalen met peper en zout. Bestrooi ze met gehakte tijm en bak ze op een vrij hoog vuur met 40 g boter, tot ze mooi dichtgeschroeid zijn. Serveer ze met de courgettes en de saus. Werk af met basilicum en serveer.