1
Maak de dressing: pers het sap van de sinaasappel en roer er de andere ingrediënten onder.
2
Snijd de komkommer met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes. Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Rasp de wortelen. Maak de grootste slablaadjes schoon en verwijder de dikste nerven.
3
Maak een propere keukendoek nat, wring hem uit en leg hem open op het werkblad.
4
Dompel 1 rijstvel enkele seconden in lauw water tot het zacht is. Leg het op de natte handdoek en bedek de middelste strook met slablaadjes. Leg er spinazieblaadjes en komkommerplakjes bovenop. Voeg rode kool, geraspte wortelen, munt- en korianderblaadjes toe. Maak een groot hoopje, maar zorg ervoor dat het rijstvel aan beide kanten van de belegde strook onbedekt blijft. Rol het geheel voorzichtig strak op.
5
Snijd de rolletjes in 2 en dresseer ze op een dienschotel. Werk af met munt en koriander. Bestrooi met pindanoten, met sesamzaadjes en serveer met de saus. Een onverslaanbare beauty/prijsverhouding!
1
Maak de dressing: pers het sap van de sinaasappel en roer er de andere ingrediënten onder.
2
Snijd de komkommer met de mandoline of een dunschiller in fijne lange plakjes. Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Rasp de wortelen. Maak de grootste slablaadjes schoon en verwijder de dikste nerven.
3
Maak een propere keukendoek nat, wring hem uit en leg hem open op het werkblad.
4
Dompel 1 rijstvel enkele seconden in lauw water tot het zacht is. Leg het op de natte handdoek en bedek de middelste strook met slablaadjes. Leg er spinazieblaadjes en komkommerplakjes bovenop. Voeg rode kool, geraspte wortelen, munt- en korianderblaadjes toe. Maak een groot hoopje, maar zorg ervoor dat het rijstvel aan beide kanten van de belegde strook onbedekt blijft. Rol het geheel voorzichtig strak op.
5
Snijd de rolletjes in 2 en dresseer ze op een dienschotel. Werk af met munt en koriander. Bestrooi met pindanoten, met sesamzaadjes en serveer met de saus. Een onverslaanbare beauty/prijsverhouding!