1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Kook er de sperziebonen en de peultjes gedurende 3 min. in. Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en dompel ze in ijskoud water. Doe hetzelfde met de broccoliroosjes en de ingekorte lente-uitjes, maar kook ze 6 min.
2
Snipper intussen de spitskool en de venkel (zonder de steeltjes) met de mandoline fijn. Snijd de komkommer met een dunschiller in lange fijne slierten.
3
Doe de uitgelekte kappertjes en jalapeñopepers in de beker van de mixer. Kort de steeltjes van de koriander en de peterselie in en voeg ze toe, samen met de muntblaadjes, basilicumblaadjes, 8 el olijfolie, azijn en zout. Mix fijn, voeg de yoghurt toe en breng verder op smaak.
4
Verdeel alle rauwe en gekookte groenten over een grote schaal en voeg de rucola, de olijven en de appelkappertjes toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie, kruid lichtjes met zout en zet de vinaigrette apart op tafel. Dien koel op met brood. Werk eventueel af met wat extra kruiden.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Kook er de sperziebonen en de peultjes gedurende 3 min. in. Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en dompel ze in ijskoud water. Doe hetzelfde met de broccoliroosjes en de ingekorte lente-uitjes, maar kook ze 6 min.
2
Snipper intussen de spitskool en de venkel (zonder de steeltjes) met de mandoline fijn. Snijd de komkommer met een dunschiller in lange fijne slierten.
3
Doe de uitgelekte kappertjes en jalapeñopepers in de beker van de mixer. Kort de steeltjes van de koriander en de peterselie in en voeg ze toe, samen met de muntblaadjes, basilicumblaadjes, 8 el olijfolie, azijn en zout. Mix fijn, voeg de yoghurt toe en breng verder op smaak.
4
Verdeel alle rauwe en gekookte groenten over een grote schaal en voeg de rucola, de olijven en de appelkappertjes toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie, kruid lichtjes met zout en zet de vinaigrette apart op tafel. Dien koel op met brood. Werk eventueel af met wat extra kruiden.