1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (45 min.). Spoel hem grondig onder koud water, laat hem goed uitlekken en meng hem met de helft van de olijfolie. Kruid lichtjes met zout.
2
Maak de dressing: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak het hart fijn. Hak ook de ontpitte rode peper. Doe ze met het citroensap, de suiker en de sojasaus in een kom. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Meng alles.
3
Snijd de wortel, de komkommer en de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de radijzen in 2.
4
Verdeel de rijst over grote kommen. Schik er de gesneden groenten, de edamameboontjes, de radijsscheuten, de blauwe bessen, de frambozen en de granola mooi bovenop. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met koriander- en basilicumblaadjes. Serveer en geef er de dressing apart bij.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking (45 min.). Spoel hem grondig onder koud water, laat hem goed uitlekken en meng hem met de helft van de olijfolie. Kruid lichtjes met zout.
2
Maak de dressing: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak het hart fijn. Hak ook de ontpitte rode peper. Doe ze met het citroensap, de suiker en de sojasaus in een kom. Rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven de kom. Meng alles.
3
Snijd de wortel, de komkommer en de bloemkool met de mandoline in fijne plakjes. Snijd de radijzen in 2.
4
Verdeel de rijst over grote kommen. Schik er de gesneden groenten, de edamameboontjes, de radijsscheuten, de blauwe bessen, de frambozen en de granola mooi bovenop. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met koriander- en basilicumblaadjes. Serveer en geef er de dressing apart bij.