⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSint-jakobsnoten met mousseline van pastinaak en kokosmelk met koriander en groene peper van Yves Mattagne
Delhaize logo
  • Sint-jakobsnoten met mousseline van pastinaak en kokosmelk met koriander en groene peper van Yves Mattagne
    C

Sint-jakobsnoten met mousseline van pastinaak en kokosmelk met koriander en groene peper van Yves Mattagne

Sint-jakobsnoten met mousseline van pastinaak en kokosmelk met koriander en groene peper van Yves MattagneC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 16 sint-jakobsnoten
  • 500 g pastinaak 
  • 1/2 witte ui
  • 1 stengel citroengras
  • 10 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 8 takjes koriander
  • 150 g bloemige aardappelen
  • 3 dl kokosmelk
  • 10 dl gevogeltefond
  • 140 g boter
  • 60 g geklaarde boter
  • 2 el maïsolie
  • 12 gepekelde groene peperbolletjes
  • peper
  • fleur de sel
  • 16 sint-jakobsnoten
  • 500 g pastinaak 
  • 1/2 witte ui
  • 1 stengel citroengras
  • 10 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 8 takjes koriander
  • 150 g bloemige aardappelen
  • 3 dl kokosmelk
  • 10 dl gevogeltefond
  • 140 g boter
  • 60 g geklaarde boter
  • 2 el maïsolie
  • 12 gepekelde groene peperbolletjes
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
1
Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de citroengrasstengel overlangs door. Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de maisolie. Voeg na 5 min. de pastinaak, de aardappelen, de citroengrasstengel, de geraspte gember en de curry toe. Overgiet met de gevogeltefond, kruid met het zout en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen, giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. koken. Haal de citroengrasstengel uit de pan en mix fijn (liefst met de blender). Meng er 60 g boter in blokjes onder en breng verder op smaak. Houd warm.
2
Spoel de sint-jakobsnoten onder een straaltje koud water en dep ze lichtjes droog met keukenpapier. Smelt de geklaarde boter in een antiaanbakpan. Kleur de sint-jakobsnoten aan 1 kant, draai ze om, voeg 80 g boter toe en besprenkel de sint-jakobsnoten gedurende 1 min. met de gesmolten boter. Breng op smaak met fleur de sel en peper.
3
Spoel de peperbollen onder koud water. Dresseer de pastinaakmousseline op de borden, voeg de sint-jakobsnoten en de peperbollen toe. Werk af met koriandertakjes (of een ander vers kruid naar keuze).
1
Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de citroengrasstengel overlangs door. Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de maisolie. Voeg na 5 min. de pastinaak, de aardappelen, de citroengrasstengel, de geraspte gember en de curry toe. Overgiet met de gevogeltefond, kruid met het zout en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen, giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. koken. Haal de citroengrasstengel uit de pan en mix fijn (liefst met de blender). Meng er 60 g boter in blokjes onder en breng verder op smaak. Houd warm.
2
Spoel de sint-jakobsnoten onder een straaltje koud water en dep ze lichtjes droog met keukenpapier. Smelt de geklaarde boter in een antiaanbakpan. Kleur de sint-jakobsnoten aan 1 kant, draai ze om, voeg 80 g boter toe en besprenkel de sint-jakobsnoten gedurende 1 min. met de gesmolten boter. Breng op smaak met fleur de sel en peper.
3
Spoel de peperbollen onder koud water. Dresseer de pastinaakmousseline op de borden, voeg de sint-jakobsnoten en de peperbollen toe. Werk af met koriandertakjes (of een ander vers kruid naar keuze).
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 95 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 95 kcal - Vetten: 6,9 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 4,4 g
Aziatisch
Eindejaar
Winter
Voorgerecht