1
Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de citroengrasstengel overlangs door. Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de maisolie. Voeg na 5 min. de pastinaak, de aardappelen, de citroengrasstengel, de geraspte gember en de curry toe. Overgiet met de gevogeltefond, kruid met het zout en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen, giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. koken. Haal de citroengrasstengel uit de pan en mix fijn (liefst met de blender). Meng er 60 g boter in blokjes onder en breng verder op smaak. Houd warm.
2
Spoel de sint-jakobsnoten onder een straaltje koud water en dep ze lichtjes droog met keukenpapier. Smelt de geklaarde boter in een antiaanbakpan. Kleur de sint-jakobsnoten aan 1 kant, draai ze om, voeg 80 g boter toe en besprenkel de sint-jakobsnoten gedurende 1 min. met de gesmolten boter. Breng op smaak met fleur de sel en peper.
3
Spoel de peperbollen onder koud water. Dresseer de pastinaakmousseline op de borden, voeg de sint-jakobsnoten en de peperbollen toe. Werk af met koriandertakjes (of een ander vers kruid naar keuze).
1
Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de citroengrasstengel overlangs door. Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de maisolie. Voeg na 5 min. de pastinaak, de aardappelen, de citroengrasstengel, de geraspte gember en de curry toe. Overgiet met de gevogeltefond, kruid met het zout en breng aan de kook. Laat 15 min. pruttelen, giet er de kokosmelk bij en laat nog 5 min. koken. Haal de citroengrasstengel uit de pan en mix fijn (liefst met de blender). Meng er 60 g boter in blokjes onder en breng verder op smaak. Houd warm.
2
Spoel de sint-jakobsnoten onder een straaltje koud water en dep ze lichtjes droog met keukenpapier. Smelt de geklaarde boter in een antiaanbakpan. Kleur de sint-jakobsnoten aan 1 kant, draai ze om, voeg 80 g boter toe en besprenkel de sint-jakobsnoten gedurende 1 min. met de gesmolten boter. Breng op smaak met fleur de sel en peper.
3
Spoel de peperbollen onder koud water. Dresseer de pastinaakmousseline op de borden, voeg de sint-jakobsnoten en de peperbollen toe. Werk af met koriandertakjes (of een ander vers kruid naar keuze).